Journal of medical council of iran
دوره 37، شماره 3 - ( 1398 )                   جلد 37 شماره 3 صفحات 192-185 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Psychometric Evaluation of the Pre-pregnancy Fear Questionnaire and its Relationship with Marriage Duration. jmciri 2020; 37 (3) :185-192
URL: http://jmciri.ir/article-1-2934-fa.html
حیدری صدیقه، اسفندیاری نژاد پروین. بررسی ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری و رابطه مدت زمان ازدواج با آن در بین زوجین. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1398; 37 (3) :185-192

URL: http://jmciri.ir/article-1-2934-fa.html


گروه روانشناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی، تهران، ایران
چکیده:   (3314 مشاهده)
زمینه: حاملگی یکی از بزرگترین رویدادهای زندگی یک زن میباشد و در مواردی که به درستی مدیریت نشود، استرس زیادی بر مادر و اطرافیان وی وارد میکند. هدف کلی این پژوهش بررسی ویژگیهای روانسنجی پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری و رابطه مدت زمان ازدواج بر آن بوده است.
روش کار: پژوهش حاضر از دو بخش آزمونسازی و بخش توصیفی-همبستگی تشکیل شده است. نمونه آماری شامل 150 زوج مراجعه  کننده به مرکز بهداشت شماره یک شهرستان ایذه در سه ماهه چهارم سال 1396 بودند که به روش نمونهگیری خوشهای چندمرحلهای انتخاب گردیدند و سپس پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری (10 سوالی) بر روی آنها اجرا گردید. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS نسخه 24 تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: در خصوص ساختار عاملی پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری، بار عاملی گویههای این پرسشنامه بالاتر از 3/0 مشخص شد و نشان داد که پرسشنامه از دو عامل اشباع شده است. این دو عامل بروی هم در حدود 314/60 برای زنان و 937/69 برای همسرانشان درصد واریانس را تبیین کردند. اجرای تحلیل عاملی براساس ماتریس همبستگی حاصل در گروه نمونه مورد مطالعه، قابل توجیه بوده و علاوه بر این، برونداد اولیه نیز نشان داد مقدار تعیین شده ماتریس همبستگی، عددی غیرصفر است که نشان میدهد بر پایه این دادهها میتوان به استخراج عاملها اطمینان کرد. همچنین یافتههای همبستگی نشان داد ترس از زایمان با مدت زمان ازدواج برای زنان با ضریب همبستگی 459/0- و برای همسرانشان با ضریب همبستگی 447/0- در سطح معناداری 000/0= p رابطهای معکوس دارد. وجود رابطه معکوس بین تحصیلات و سن با ترس از زایمان قبل از بارداری نیز از دیگر یافتههای جانبی این پژوهش بوده است.
نتیجهگیری: ابزار استاندارد شده فارسی پرسشنامه ترس از زایمان قبل از بارداری دارای ویژگیهای روانسنجی قابل قبولی در نمونه ایرانی بوده و همچنین بین مدت زمان ازدواج و ترس از زایمان قبل از بارداری رابطهای معنیدار برقرار بود. به این معنا که با افزایش مدت زمان ازدواج، ترس از زایمان پیش از بارداری کاهش یافت.
متن کامل [PDF 559 kb]   (2090 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.