دوره 32، شماره 1 - ( 1393 )                   جلد 32 شماره 1 صفحات 64-58 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (3478 مشاهده)

زمینه: نظر به شیوع روز افزون خارج کردن دندانهای دائمی به علل مختلف و عوارض شناخته شده مرتبط با آن و با توجه به راهکارهایی در خصوص دندانهایی که قابل درمان هستند تحقیق حاضر با هدف علل خارج کردن دندانهای دائمی و عوامل مرتبط با آن در مراجعین به مرکز بهداشتی درمانی شهر کرج طی سال
92-91 انجام گرفت.

روش کار: تحقیق به صورت توصیفی مقطعی و بر روی 240 بیمار انجام و پس از استخراج متغیرهای مورد بررسی شامل علت کشیدن دندان، جنس، سن، میزان تحصیلات، استعمال سیگار، سابقه بیماری سیستمیک با استفاده از نرمافزار آماری (spss10) وهمچنین با روشهای آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل واقع گردیدند.

یافتهها: در مطالعه حاضر شایعترین علل خارج کردن دندان به ترتیب پوسیدگی 1/72 درصد، بیماری پریودنتال 5/17 درصد علل پروتزی 5/7 درصد، ارتودنسی 7/1 درصد و سایر علل 3/1 درصد میباشد همچنین بیشترین درصد مراجعه بر حسب جنس جهت خارج کردن دندان 6/54 درصد زن و کمترین 4/45 درصد مرد میباشد. از طرفی بیشترین درصد مراجعه بر حسب سطح تحصیلات زیر دیپلم 8/45 درصد و کمترین دانشگاهی 3/8 درصد میباشد همانند بسیاری از مطالعات متغیرهای تحقیق به غیر از جنس در تمام موارد تفاوت معنیدار وجود داشت (p<05%).

نتیجهگیری: با توجه به اینکه وجود پوسیدگی و بیماری پریودنتال علل اصلی خارج کردن دندان دائمی در مراجعین بود بنابراین بایستی یک سیستم بهداشت دهان و دندان مناسب شامل برنامه کارآمد که به آموزش پیشگیری همچنین درمان پوسیدگی تأکید داشته باشد گسترش یابد.

واژگان کلیدی: علل خارج کردن دندان، کشیدن دندانها

متن کامل [PDF 165 kb]   (1073 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.