دوره 33، شماره 1 - ( 1394 )                   جلد 33 شماره 1 صفحات 40-35 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


چکیده:   (3572 مشاهده)

[1]زمینه و هدف : امروزه مشخص شده که آب گریپ فروت به طور قابل توجهی فراهمی زیستی داروهای پر مصرف از قبیل نیفیدیپین، سیکلوسپورین، ترفنادین و غیره را افزایش می دهد.

سیکلوسپورین در اغلب بیماران پیوند بعنوان سرکوبگر ایمنی جهت جلوگیری از رد پیوند مصرف دارد. افزایش غلظت خونی سیکلوسپورین بعلت مهار آنزیم Cyp3A4 روده ای می باشد که بخاطر وجود فلاونوئیدها و فورانوکومارین ها در عصاره گریپ فروت قابل توجیه است.

روش بررسی : در این مطالعه آب گریپ فروت بعنوان کنترل و آب بعنوان پلاسبو در مصرف همزمان با سیکلوسپورین خوراکی در بیست بیمار پیوند مغز استخوان بیمارستان شریعتی بود. از بیماران 5/3 ساعت و 5/11 ساعت بعد از مصرف دارو با آب گریپ فروت یا آب ساده، نمونه خون وریدی گرفته می شد.

یافته ها : در این مطالعه گریپ فروت باعث یک افزایش واضح Cmax سیکلوسپورین گردید.(p=0.001) در حالیکه غلظت خونی Cmin اگرچه با گریپ فروت20%  افزایش یافته بود. ولی در مقایسه با آب از نظر آماری معنی دار نبود(p=0.316) فشار خون بیماران 5/3 ساعت بعد مصرف در گروه آب گریپ فروت نیز هم در فشار سیستولیک و هم دیاستولیک کاهش قابل ملاحظه داشت.

نتیجه گیری : آب گریپ فروت در بیماران ایرانی پیوند مغز استخوان، با توجه به افزایش C max سیکلوسپورین به میزان 42% ، باعث افزایش جذب سیکلوسپورین خوراکی می گردد.

 کلمات کلیدی : سیکلوسپورین، گریپ فروت، پیوند مغز استخوان

 

متن کامل [PDF 353 kb]   (2325 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.