Journal of Medical Council of Iran
دوره 33، شماره 4 - ( 1394 )                   جلد 33 شماره 4 صفحات 366-362 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

The Legal Aspects of VasculitisHenoch-Schonlein. jmciri 2016; 33 (4) :362-366
URL: http://jmciri.ir/article-1-1814-fa.html
بررسی جنبههای حقوقی بیماری واسکولیت هنوخ شون لاین. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1394; 33 (4) :362-366

URL: http://jmciri.ir/article-1-1814-fa.html


چکیده:   (3631 مشاهده)

مقدمه: یکی از مواردی که تشخیص اشتباه پزشک را نمیتوان قصور پزشکی نامید، وضعیت نادری در بیماری واسکولیت هنوخ شون لاین میباشد که اشتباهاً بیمار جراحیشده و یا سایر اقدامات مثل گچگیری روی او انجام میشود؛ لذا بر آن شدیم با معرفی نمودن این بیماری، ارائه تعریف از قصور پزشکی و اشاره به مواردی که عدم تکامل دانش پزشکی منجر به تشخیص اشتباه میشود نسبت به جنبههای حقوقی این بیماری روشنگری نماییم.

گزارش مورد: هنوخ شون لاین پور پورا یک واسکولیت مولتی سیستمیک خود محدود شونده غیر گرانولوماتوز اتوایمیون با واسطه ایمونوگلوبولین (A (IgA میباشد که عروق کوچک را درگیر میکند وجه تشخیصی این بیماری تتراد بالینی پورپورای قابللمس غیر ترمبوسیتوپنیک، شکمدرد، ارتریت و درگیری کلیهها میباشد. گاهی ممکن است علائم بیماری یک یا دو روز قبل از ظهور راش اتفاق افتاده و تشخیص را مخدوش سازد. در این مطالعه سه بیمار که با علائم درد مفصلی  و دلدرد مراجعه کرده و توسط ارتوپد و جراح مورد گچگیری  و باز شدن شکم با عنوان تروما و شکم حاد قرارگرفته بودند موردبررسی قرار میگیرد. در این سه بیمار بروز پورپورا بعد از اقدامات جراحی تشخیص را مسجل کرده و موردبحث هایی در مورد عملکرد صحیح ارتوپد و جراح شده بود.

بحث:  عدمتشخیص بیماری در افرادی که شکم حاد قبل از بروز راش ظاهر میشود یک امر عادی است و حتی پزشک در صورت عدم باز کردن شکم جایی که بهصورت حاد بروز میکند میتواند مقصر میباشد. همچنین گچ گرفتن اندام بیمار با توجه به درد مفصلی و محدودیت حرکتی قبل از ظهور راش را نمیتوان قصور پزشکی تلقی نمود. لذا در این مقاله بحث و نتیجهگیری میشود که در مواردی خسارتهایی از جانب کادر درمان به بیمار وارد میشود که به لحاظ عدم پیشرفت علم و فناوری بوده است، پزشک مسئولیتی ندارد اما اگر پزشک در تشخیص بیماری از روشهای قابلدسترس و پذیرفتهشده علمی استفاده نکرده است خطاکار شناخته میشود.

واژگان کلیدی: هنوخ شون لاین پور پورا، راش، قصور پزشکی، تشخیص بیماری، مسئولیت پزشک

متن کامل [PDF 633 kb]   (2375 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.