Journal of medical council of iran
دوره 35، شماره 3 - ( 1396 )                   جلد 35 شماره 3 صفحات 280-276 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Teimouri H, Zalipour S, Yazdanbakhsh K. Premenstrual Syndrome (PMS) and Some of Its Related Factors in Girl Students of Razi University of Kermanshah. jmciri 2017; 35 (3) :276-280
URL: http://jmciri.ir/article-1-2788-fa.html
تیموری حسن، زالی پور سمیه، یزدانبخش کامران. سندرم پیش از قاعدگی و عوامل مرتبط با آن در دانشجویان دانشگاه رازی کرمانشاه . مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1396; 35 (3) :276-280

URL: http://jmciri.ir/article-1-2788-fa.html


دانشــگاه علــوم پزشــکی خــرم آبــاد
چکیده:   (6426 مشاهده)
چکیده
زمینه: سندرم پیش از قاعدگی عود دورهای علایم جسمی، شناختی، هیجانی و رفتاری است که در طی فاز لوتئال رخ می­دهد و چند روز پس از شروع قاعدگی از بین میرود و عملکرد و ارتباطات شخص را در  طول دوران پیش از قاعدگی مختل می­کند. این مطالعه به منظور بررسی شیوع سندرم پیش از قاعدگی و برخی عوامل مرتبط با آن انجام شد.
روش کار: این تحقیق توصیفی تحلیلی در سال تحصیلی 94-1393 در دانشگاه رازی کرمانشاه انجام شد. جامعه این تحقیق شامل کلیه دانشجویانی بود که در خوابگاههای دخترانه دانشگاه رازی اقامت داشتند و نمونهگیری به صورت تصادفی خوشهای انجام شد. دادهها با استفاده از پرسشنامه سنجش روزانه شدت علایم سندرم پیش از قاعدگی برگرفته از معیارهای DSM-IV (این پرسشنامهها برای مدت دو سیکل پر شدند)، و پرسشنامه دموگرافیک جمعآوری شدند. داده­ ها با نرمافزار SPSS و با استفاده از روشهای آمار توصیفی و آزمون مجذور کای، تجزیه و تحلیل شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که از 247 نفری که پرسشنامهها را به صورت صحیح پر کرده بودند 173نفر (70%) از دانشجویان طبق تعریف، ملاکهای سندرم پیش از قاعدگی را دارا بودند. 63 نفر (36%) مبتلا به نوع خفیف، 81 نفر (46%) مبتلا به نوع متوسط و 29 نفر (16%) مبتلا به نوع شدید این اختلال بودند (05/0>P). ارتباط آماری معنیداری بین سن، تعداد روزهای قاعدگی و تعداد روزهای سیکل قاعدگی، سن منارک، وضعیت تاهل، سطح وضعیت اقتصادی و سطح تحصیلات والدین با ابتلا به سندرم پیش از قاعدگی وجود نداشت، اما بین ابتلا به این سندرم و شاخص توده بدنی (BMI) و سابقه وجود علایم در نزدیکان، ارتباط آماری معنی داری وجود داشت. علایمی که بیشترین شیوع را داشتند به ترتیب علایم جسمانی، افسردگی، نوسانخلق و اضطراب بودند.
نتیجهگیری: در مطالعه حاضر، تقریبا بیش از دو سوم از زنان در سنین باروری مبتلا به درجاتی از سندرم پیش از قاعدگی بودند و احتمال ابتلا به این اختلال در افرادی که سابقه خانوادگی مثبت، و شاخص توده بدنی بیشتری داشته باشند، بالاتر است.  
 
متن کامل [PDF 240 kb]   (2286 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.