دوره 36، شماره 1 - ( 1397 )                   جلد 36 شماره 1 صفحات 51-48 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
چکیده:   (3432 مشاهده)
زمینه: یکی از عوامل اصلی ایجاد کننده نابرابری­های خدمات سلامت در مناطق محروم، عدم توزیع عادلانه نیروی انسانی این بخش، به ویژه پزشکان است. ماندگاری پزشکان عمومی و متخصص در مناطق محروم یکی از بسته­های خدمتی طرح تحول نظام سلامت است تا مناطق محروم کشور معضل کمبود پزشک نداشته باشند. بنابراین این پژوهش با هدف بررسی رضایتمندی پزشکان ماندگار در مناطق محروم استان یزد از اجرای طرح­ تحول ­نظام­ سلامت انجام­ گرفته است.
روش­کار: این پژوهش به صورت توصیفی- مقطعی انجام گرفت. جامعه آماری شامل کلیه پزشکان شرکت کننده در طرح ماندگاری استان یزد در سه ماهه اول سال 1395 بودکه به صورت تصادفی 94 پزشک ماندگار در این مطالعه شرکت کردند. ابزار گردآوری داده­ها، پرسشنامه محقق ساخته و تجزیه و تحلیل داده­ها توسط نرم افزار  SPSS نسخه 21 و با استفاده از آمار توصیفی، فراوانی و درصد انجام شد.
یافته­ها: طی بررسی انجام شده 4/63% از پزشکان ماندگار به صورت داوطلبانه در این طرح شرکت داشتهاند. 1/47% از آنان از میزان درآمد خود بعد از اجرایی شدن طرح تحول و نیز4/75% از امکانات رفاهی اقامتی که در اختیار آنها گذاشته شده بود رضایت داشتند و در نهایت 1/52% از پزشکان ماندگار ازاجرایی شدن طرح تحول نظام سلامت کاملاً ­راضی و 4/23%  نسبتاً ­راضی بوده­اند.
نتیجه­گیری: باتوجه به اینکه هدف کلی این برنامه، بهره مندی به هنگام مردم از خدمات درمانی از طریق حضور دائم پزشکان متخصص در بیمارستانهای وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی می­باشد، نتایج نشان داد که شاخص­های اصلی این برنامه در وضعیت نسبتاً مناسبی بوده است.
متن کامل [PDF 197 kb]   (874 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.