Journal of Medical Council of Iran
دوره 37، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 37 شماره 4 صفحات 253-249 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Knowledge and Attitude of Operating Room Personnel on Standards of Using Electrosurgery in Mazandaran University of Medical Science. jmciri 2019; 37 (4) :249-253
URL: http://jmciri.ir/article-1-2963-fa.html
نصیری فرمی ابراهیم، پولادخای فاطمه، آبجار رعنا، آذرمهر طیبه، باقری فاطمه زهرا، پولادخای فرناز. بررسی آگاهی و نگرش پرسنل اتاق عمل از استانداردهــای استفاده از الکتروسرجری در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1398; 37 (4) :249-253

URL: http://jmciri.ir/article-1-2963-fa.html


عضو هیئت علمی دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، ساری، ایران
چکیده:   (2500 مشاهده)
زمینه: ایمنیبیمار یکیاز مهمترین ابعاد کیفیت مراقبت است که توسط پرسنل جراحی تامین می شود. از ابزارهای پرکاربرد در اتاق عمل دستگاه الکتروسرجری است که استفاده از آن ممکن است  تهدیدکننده ایمنیبیمار باشد. هدف این مطالعه تعیین میزان آگاهی و نگرش پرسنل اتاقعمل از استانداردهای استفاده از الکتروسرجری در مراکز آموزشی درمانی دانشگاه علوم پزشکی مازندران بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفیمقطعی، کلیه پرسنل اتاقعمل شاغل در مراکز آموزشیدرمانی دانشگاهعلومپزشکی مازندران با کسب رضایت شرکت داشتند.جمعآوریاطلاعات ازطریق پرسشنامهای متشکل از سه بخش: اطلاعاتدموگرافیک، بخش آگاهی شامل 20 سوال و بخش نگرش شامل 25 سوال به صورت حضوری صورت گرفت. اعتبار پرسشنامه بهروش اعتبار محتوا و پایایی آن بااستفاده از ضریب آلفایکرونباخ (71/0) تاییدشد. نتایج مربوط به متغیرهای کیفی و کمی به صورت درصد فراوانی و میانگین گزارش شد.
یافتهها: یافتهها نشانداد که میانگین سنی افراد تحت مطالعه 24/8 ± 42/30 سال بود و 35/78 درصد آنان زن بودند. تفاوت معناداری بین هیچکدام از اطلاعات دموگرافیک شرکتکنندگان و میزان آگاهی و نگرش آنها وجود نداشت. میانگین آگاهی پرسنل اتاق عمل 54/4±44/56 و میانگین نگرش 03/8±88/112 گزارش شد(05/0>P-value). 6/52 درصد از شرکتکنندگان گزارش کردند که تا به حال استانداردهای استفاده از الکتروکوتر را مطالعه نکرده و 1/70 درصد در هیچ کارگاه آموزشی در رابطه با استفاده از الکتروکوتر شرکت نکرده بود.
نتیجهگیری: وضعیت آگاهی و نگرش پرسنل اتاق عمل در مراکز درمانی مورد مطالعه در وضعیت متوسط بوده که مناسب نیست. با توجه به خطرات بالقوه بکارگیری الکتروسرجری از جمله سوختگی بدن بیمار و آسیب های حرفه ای برای پرسنل لازم است مدیران و دست اندرکاران آموزشی، در امر آموزش و بازآموزی به آن توجه نمایند.
واژه‌های کلیدی: الکتروسرجری، ایمنیبیمار، اتاقعمل
متن کامل [PDF 239 kb]   (957 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.