[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 38، شماره 1 - ( 1399 ) ::
جلد 38 شماره 1 صفحات 10-7 برگشت به فهرست نسخه ها
نگاهی به پزشکی خواب در ایران
مجید ملک محمد، پریسا عدیمی ناغان، حمیدرضا جماعتی، دکتر میترا صفا
مرکز تحقیقات بیماریهای نای، پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (2505 مشاهده)
اختلالات خواب و نقش آن در ایجاد عوارض مهم قلبی - عروقی، مغزی و متابولیک بسیار شایع است، بنابراین درمان و پیشگیری از اختلالات خواب بسیار پر اهمیت میباشد. رشته پزشکی خواب برای اولین بار بیش از 10 سال پیش در ایران تأسیس شد. از سال 2011، دانشگاههای ایران شروع به ارائه برنامههای آموزشی فلوشیپ و تکنسین پلی سومنوگرافی کردند. تخمین زده میشود که طی 10 سال آینده تعداد افراد آموزش دیده در این زمینه به 100 نفر برسد.
متأسفانه، پیشگیری و درمان اختلالات خواب کاملاً تحت پوشش شرکتهای بیمه نمیباشد. با این حال، این سیاست به سمت افزایش پوشش بیمه در حال تغییراست. با وجود افزایش شیوع بیماریهای اختلالات خواب، بیماران معمولا در مراحل پیشرفته و وخیم به بیمارستانها مراجعه مینمایند که به دلیل کافی نبودن اطلاعات علمی مربوط به این بیماریها در مراکز درمانی که به عنوان خط اول ارجاع هستند، این بیماران ممکن است دچار صدمات جسمی و مالی شوند. با توجه به مخارج زیاد درمان این بیماران در مراحل پیشرفته و نیز عوارض جدی این دسته از بیماریها، ضرورت افزایش آگاهی در این زمینه، جهت پزشکان و پرستاران الزامی است. در حال حاضر به دلیل نبود یک دستورالعمل جامع و بومی مناسب برای درمان و پیشگیری از این اختلال و همچنین پوشش ناکافی بیمهای در ایران و نیز عدم الویت به این دسته از بیماریها از سوی مقامهای مسئول، دسترسی به درمان مناسب و استاندارد در غالب نقاط کشور خصوصا در استانهای محروم امکان پذیر نیست.
از آنجا که بسیاری از شرکتهای معتبر در کشور، تجهیزات پزشکی مورد نیاز برای اختلالات خواب را ارائه نمیدهند، تجهیز آزمایشگاه خواب با وسایل ضروری بسیار گران و پرهزینه است. این در حالی است که اجزا این تجهیزات بطور جداگانه ساخته شده است و یا پتانسیل ساخت آنها وجود دارد ولی چون کاربرد تجمعی آن شناخته شده نیست با کمبود این تجهیزات مواجه هستیم.
واژه‌های کلیدی: خواب، اختلالات خواب، ایران
متن کامل [PDF 199 kb]   (678 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sleep Medicine in Iran. jmciri 2020; 38 (1) :7-10
URL: http://jmciri.ir/article-1-2977-fa.html

ملک محمد مجید، عدیمی ناغان پریسا، جماعتی حمیدرضا، صفا دکتر میترا. نگاهی به پزشکی خواب در ایران. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1399; 38 (1) :7-10

URL: http://jmciri.ir/article-1-2977-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 38، شماره 1 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران Journal of Medical Council of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570