:: دوره 38، شماره 3 - ( 1399 ) ::
جلد 38 شماره 3 صفحات 160-156 برگشت به فهرست نسخه ها
کاربرد معیارهای الکتروفیزیولوژیک محاسبهای در ارزیابی شدت سندرم تونل کارپال
دکتر علی اصغر اخوت، دکتر فهیمه وهبی زاد
فلوشیپ بیماری های نوروماسکولار دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران.
چکیده:   (1560 مشاهده)
زمینه: سندرم تونل کارپ (Carpal Tunnel Syndrome) شایعترین نوع مونونوروپاتی می باشد. اگرچه در بیماران مبتلا به این سندرم (CTS) معمولا در  نوار عصب و عضله و یا تستهای الکتروفیزیولوژیک،  latency حسی و حرکتی  طولانی در مچ دیده میشود، با این حال درصد قابل توجهای (10 تا 25 درصد) از بیماران مطالعه روتین نرمال دارند و اگر تستهای تشخیصی کاملتری انجام نشود، تشخیص داده نمیشود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی محاسبه روشهای دیگر در شناسایی بهتر این گروه از بیماران میباشد.
روش کار: در این مطالعه مورد_شاهدی از 131 بیمار مبتلا به سندرم تونل کارپ و 34 نفر از گروه بیعلامت به عنوان شاهد نوار عصب گرفته شد (مجموعا 297 دست). سپس افراد بر اساس شدت بیماری به 4 گروه بی علامت، خفیف، متوسط و شدید تقسیم شدند.با استفاده از یافته های نوار عصب، 4 معیار الکتروفیزیولوژیک محاسبهای (TLI، RI،MFR و F Diff M-U) اندازه گرفته شد. برای هر گروه میزان حساسیت و ویژگی 4 شاخص، به صورت جداگانه محاسبه گردید و در نهایت بهترین پارامتر با توجه به مجموع حساسیت و ویژگی به دست آورده شد.
یافتهها: بیشترین حساسیت برای تشخیص موارد خفیف مربوط به  شاخص RL (7/90%) و بیشترین ویژگی نیز مربوط به  شاخص F.DIFF.MU (50%) بود. بیشترین حساسیت برای تشخیص موارد متوسط
Moderate را شاخصهای TLI و MFR و بیشترین ویژگی را شاخص RL (6/84%) داشت. بیشترین حساسیت برای تشخیص موارد شدید severe را شاخص RL (6/94%) و بیشترین ویژگی را شاخص MFR (5/86%) داشت.
نتیجهگیری: بر اساس مطالعه حاضر بهترین شاخص برای تشخیص CTS از موارد طبیعی و همچنین تعیین شدت آن، شاخص (Residual latency (RL میباشد.
واژه‌های کلیدی: سندرم تونل کارپ، معیارهای الکتروفیزیولوژیک محاسبهای، نقطه برش، حساسیت، اختصاصیت
متن کامل [PDF 346 kb]   (293 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى


XML   English Abstract   Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 38، شماره 3 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها