Journal of Medical Council of Iran

جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای رفیعی پور

کتایون فرجی امیری، دکتر امین رفیعی پور، دکتر مهرداد ثابت،
دوره ۴۰، شماره ۳ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

زمینه: هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی مداخلات روانشناسی مثبتگرا برافزایش نشاط و رضایت از زندگی در دانشجویان دانشگاه هنر بود. طرح پژوهش حاضر نیمه آزمایشی بود. جامعه آماری پژوهش حاضر کلیهی دانشجویان دانشگاه هنر در سال ۱۳۹۹ بود. روش کار: از این جامعه ۶۰ نفر به شیوهی در دسترس انتخاب شدند و به شیوهی تصادفی ساده به دو گروه ۳۰ نفره آزمایش (یک گروه مداخله درمان هیجان مدار) و کنترل گمارده شدند. برای جمعآوری دادهها از پرسشنامههای رضایت از زندگی دینر و پرسشنامه نشاط آکسفورد استفاده شد. برای تحلیل دادهها از تحلیل کوواریانس تک متغیره با استفاده از نرم افزار Spss۲۶ استفاده شد. یافته ها: بر اساس نتایج پژوهش، میانگین و انحراف استاندارد متغیر نشاط پس از مداخله در گروه های آزمایش و کنترل به ترتیب ۵۸/۵۰، ۱/۵۹ و ۵۲/۹۹، ۱/۷۳ و میانگین و انحراف استاندارد متغیر رضایت از زندگی پس از مداخله در گروه های آزمایش و کنترل به ترتیب ۲۹/۰۸، ۱/۲۶ و ۲۴/۱۴، ۱/۱۶ محاسبه گردید. همچنین نتایج تحلیل کوواریانس نتایج نشان داد که مداخلات روانشناسی مثبتگرا بر متغیرهای نشاط و رضایت از زندگی دانشجویان دختر و پسر مؤثر بوده است نتیجه گیری: بنابراین مشاوران و روانشناسان با استفاده از مداخلات روانشناسی مثبتگرا میتوانند نشاط و رضایت از زندگی دانشجویان را بهبود بخشند.
دکتر فرهاد قربانی، آقای امین رفیعی پور، نیلوفر طهمورسی، دکتر رضا حسین پور،
دوره ۴۱، شماره ۲ - ( ۸-۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه: پژوهش حاضر با هدف ارائه مدل ساختاری پیشبینی اختلالات خواب از طریق علائم افسردگی با نقش واسطهای حمایت اجتماعی در بیماران دیالیزی انجام شد.
روش کار: روش پژوهش توصیفی از نوع همبستگی بود. نمونه پژوهش را ۲۵۰ نفر از بیماران دیالیزی در تهران در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۲ تشکیل دادند که با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزار پژوهش را پرسشنامههای کیفیت خواب پیتزبورگ، افسردگی بک و حمایت اجتماعی زمیت و همکاران تشکیل داد. برای تجزیهوتحلیل دادهها از مدلیابی معادلات ساختاری استفاده شد.
یافته ها: یافتهها نشان داد حمایت اجتماعی در ارتباط علائم افسردگی با اختلالات خواب نقش میانجی دارند. همچنین ارتباط مستقیم بین افسردگی با حمایت اجتماعی و اختلالات خواب نیز به لحاظ آماری مورد تأیید قرار گرفت.
نتیجه گیری: میتوان نتیجه گرفت که در تدوین مداخلات درمانی برای اختلالات خواب بیماران دیالیزی باید به حذف و تعدیل عوامل تاثیرگذار و سببی توجه و تاکید ویژه داشت.










 

صفحه ۱ از ۱