Journal of Medical Council of Iran

جستجو در مقالات منتشر شده


۴ نتیجه برای کشاورز

نویسنده مسئول فرناز کشاورزی ارشدی، دکتر فرزانه حاجی زاده، دکتر فریبا حسنی، دکتر میترا صفا،
دوره ۳۸، شماره ۴ - ( زمستان ۱۳۹۹ ۱۳۹۹ )
چکیده

زمینه: زنان مبتلا به HIV به دلیل مشکلات جسمی و روانی، احساسات و هیجانات منفی را تجربه می کنند. در سال های اخیر شفقت به خود، به عنوان راهی برای تعدیل احساسات منفی مورد توجه قرار گرفته است. این پژوهش با هدف تعیین اثربخشی مهارت آموزی مبتنی بر درمان شفقت به خود بر نشخوار فکری، خصومت و شرم در زنان مبتلا به HIV انجام شد.
روشکار: پژوهش حاضر شبه آزمایشی، از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود و از روش نمونهگیری غیر تصادفی- هدفمند و گمارش تصادفی استفاده شد. بدین منظور ۶۰ نفر زن مبتلا بهHIV به صورت هدفمند انتخاب و با گمارش تصادفی در گروههای آزمایش و گروه گواه قرار گرفتند. گروه آزمایش ده جلسه ۹۰ دقیقه ای مهارت آموزی مبتنی بر درمان شفقت به خود را هفته ای یکبار دریافت کرد. ابزار اندازگیری، شامل پرسشنامه نشخوار فکری تراپنل و کمپل (۱۹۹۹)، خصومت ردفورد (۱۹۹۸) و شرم درونی شده کوک (۱۹۹۳) بود که توسط گروه نمونه در دو مرحله قبل از مداخله و پایان مداخله جمع آوری شد.
یافته ها: نتایج تحلیل کواریانس نشان داد که مهارت آموزی شفقت به خود بر کاهش خصومت و شرم
در گروه آزمایش، در مقایسه با گروه کنترل در مرحله پس آزمون موثر می باشد (۰۱/۰
>p). در نشخوار فکری بین دو گروه آزمایش و کنترل تفاوتی مشاهده نشد.
نتیجه گیری: به نظر می رسد مهارت آموزی مبتنی بر درمان شفقت به خود، میتواند در کاهش خصومت و شرم زنان مبتلا به HIV موثر است. بنابراین این روش برای بهبود علائم روانشناختی زنان مبتلا به HIV پیشنهاد می شود.
محمد حسبی، مهرشاد پورسعید اصفهانی، امیرحسین عابدی یکتا، شاهین صالحی، فرشته کشاورزی،
دوره ۴۰، شماره ۱ - ( ۱-۱۴۰۱ )
چکیده

چکیده
زمینه: هدف پژوهش حاضر طراحی پرسشنامه مناسب جهت بررسی آگاهی کارورزان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نسبت به داروهای دوپینگ و عوارض آنها و بررسی روایی و پایایی این پرسشنامه است.
روش کار: این مطالعه توصیفی بر روی کارورزان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی انجام شد و ۶۰ نمونه به طور تصادفی انتخاب شدند و پرسشنامه طراحی شده را تکمیل نمودند. جهت تایید روایی این پرسشنامه از روش روایی محتوایی استفاده شد و نقطه نظرات ۵ متخصص پزشکی ورزشی و اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی جمع آوری و اعمال گردید. در نهایت پرسشنامهای با ۱۶ سوال طراحی شد. برای تعیین پایایی از دو روش آلفای کرونباخ و روش آزمون-آزمون مجدد، بر اساس وجود توافق و سازگاری درونی یا روایی درونی بین موارد موجود در پرسشنامه، استفاده شد. به همین دلیل دو هفته بعد پژوهشگر دوباره به همین کلاسها مراجعه کرد و از همان کارورزان درخواست کرد تا دوباره پرسشنامه را تکمیل کنند.
یافته ها: برای این پرسشنامه آلفای کرونباخ ۰/۷۹ در امتیاز کلی آگاهی و نگرش کارورزان در مورد دوپینگ و نیز ضریب همبستگی پاسخ ها بین دو مرحله آزمون بالاتر از ۰/۹ محاسبه شد.
نتیجه گیری: پرسشنامه تدوین شده، مقیاس مناسبی برای سنجش آگاهی کارورزان پزشکی در مورد داروهای غیر مجاز در ورزش و قوانین مرتبط با دوپینگ است.
 
خانم ترانه دبیری، دکتر علیرضا کاکاوند، دکتر سمیه کشاورز،
دوره ۴۱، شماره ۴ - ( ۱۲-۱۴۰۲ )
چکیده

چکیده
زمینه: هدف از انجام پژوهش حاضر، مقایسه ویژگیهای شخصیتی، قدرت تحمل ابهام و امید به زندگی افراد راضی و ناراضی از تزریق واکسن کرونا بود.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع علی مقایسهای و جامعه آماری پژوهش حاضر، شامل کلیه افراد واکسینه شده شهر کرج بودند که از میان آنها با توجه به فرمول کوکران، تعداد ۳۰۶ نفر با استفاده از شیوه نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه شخصیت نئو، پرسشنامه امید به زندگی اسنایدر و همکاران و پرسشنامه قدرت تحمل ابهام مک لین بود و برای تحلیل دادهها از آزمون تحلیل واریانس چندمتغیری استفاده شد.
یافته ها: نتایج نشان داد بین قدرت تحمل ابهام، مؤلفه تفکر راهبردی امید به زندگی و ویژگیهای شخصیتی روانرنجورخویی و موافق بودن در گروه راضی و ناراضی از واکسیناسیون کرونا تفاوت معناداری وجود دارد.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، میتوان نتیجه گرفت که عوامل روانشناختی افراد میتواند در میزان رضایت از تزریق واکسن اثرگذار باشد و توجه به این عوامل در اپیدمیهایی از جمله اپیدمی کرونا میتواند به متخصصین حوزه سلامت در ترغیب افراد برای تزریق واکسن راهگشا باشد.

 
خانم فاطمه محبت پور، دکتر سمیه کشاورز، دکتر حسن شمس اسفندآباد،
دوره ۴۲، شماره ۲ - ( ۵-۱۴۰۳ )
چکیده

چکیده
زمینه: ویروس کرونا بر بخش آموزش و درمان، خصوصاً سلامت روان معلمان و پرستاران تأثیر زیادی گذاشت. تأثیر این ویروس به لحاظ روانی بسیار عمیق بود و اثرات منفی آن همچنان تداوم دارند. پژوهش حاضر با هدف مقایسه‏ بهزیستی روانشناختی، انعطاف‏‏پذیری شناختی و سبک‏های مقابله‏ای بین پرستاران و معلمان زن شهر تهران انجام شد.
روش کار: جامعه آماری شامل ۵۰ نفر از معلمان زن و ۵۰ نفر از پرستاران زن شهر تهران در سال ۱۴۰۱ بود. دادهها با استفاده از‏ پرسشنامه‏ بهزیستی روانشناختی (ریف، ۱۹۸۹)، انعطاف‏‏پذیری شناختی (دنیس و همکاران، ۲۰۱۰) و سبک‏های مقابله‏ای (کسیدی و لانگ، ۱۹۹۶) گردآوری شد و از طریق روش آماری تحلیل واریانس چندمتغیره تجزیه و تحلیل شد.
یافته ها: یافتهها نشان داد که میان بهزیستی روانشناختی (در مؤلفههای تسلط بر محیط، ارتباط مثبت با دیگران، هدفمندی در زندگی و پذیرش خود) و انعطاف‏‏پذیری شناختی (در مؤلفههای ادراک گزینههای مختلف، ادراک کنترلپذیری و ادراک توجیه رفتار) دو گروه معلمان و پرستاران تفاوت معنادار وجود داشت. همچنین طبق نتایج، معلمان و پرستاران در سبک درماندگی در حل مسئله، سبک مهارگری حل مسئله، سبک اعتماد در حل مسئله و سبک اجتناب با یکدیگر اختلاف معنادار داشتند ولی در سبک خلاقیت و سبک گرایش بین دو گروه تفاوت معنادار وجود نداشت. طبق یافته ها، میزان بهزیستی روانشناختی و انعطاف‏‏پذیری شناختی معلمان نسبت به پرستاران بیشتر بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر، میتوان گفت پرستاران و معلمان که در معرض مستقیم ویروس کرونا قرار داشتند از نظر روانشناختی بیشتر در معرض آسیب قرار گرفته و آسیبهای بیشتری به لحاظ روانشناختی متحمل شدند ولی با توجه به اینکه پرستاران در معرض مستقیم ویروس کرونا قرار داشتند و استرس کاری بیشتری را در دوران ویروس کرونا متحمل شدند، انعطافپذیری شناختی و بهزیستی روانشناختی کمتری نسبت به معلمان داشته و از راهبردهای مقابلهای متمرکز بر هیجان بیشتری استفاده میکردند. در نهایت، در تدوین مداخلات درمانی برای اثرات ویروس کرونا در گروههای در معرض خطر، باید به سلامت روانشناختی این افراد توجه ویژه مبذول شود.

صفحه ۱ از ۱