RT - Journal Article T1 - JF - jmciri YR - 2002 JO - jmciri VO - 20 IS - 3 UR - http://jmciri.ir/article-1-1200-fa.html SP - 206 EP - 210 AB - اثر وضعیت روی غذا در گسترش تشنج صرعی و نیز میزان روی هیپوکامپ در سه دسته موش صحرایی که رژیم روی بالا، روی مناسب و آب معمولی مصرف می کردند، با استفاده از اسپکتروفتومتر جذب اتمی بررسی شد. نود موش صحرایی در سه گروه مختلف از نظر میزان روی مصرفی در آب به مدت ده هفته مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. ایجاد تشنج با استفاده از تزریق داخل پریتوئن کلریدلیتیوم و پیلوکارپین در موشها انجام شد. نتایج بدست آمده از طریق آنالیز واریانس و آزمونهای پس از آن مورد ارزیابی قرار گرفت.بروز تشنج با بالا رفتن میزان روی کاهش می یابد. بالا رفتن روی با افزایش قابل ملاحظه محتوی روی هیپیوکامپ همراه بود. این نتایج نشان می دهد که روی ممکن است یک اثر پیشگیری کننده در گسترش تشنج داشته باشد و نقش مهمی را در پاتوفیزیولوژی تشنج صرعی به عهده داشته باشد. LA eng UL http://jmciri.ir/article-1-1200-fa.html M3 ER -