[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 40، شماره 2 - ( 1401 ) ::
جلد 40 شماره 2 صفحات 142-135 برگشت به فهرست نسخه ها
تحلیل احساسات مرتبط با بیماری کرونا در وب‌سایت‌های خبری داخل ایران
سمیه کنعانی، صادق سلیمانی*
دانشگاه کردستان، سنندج، ایران
چکیده:   (168 مشاهده)
چکیده
زمینه: رشد اطلاعات در وب‌سایت‌های خبری و رسانه‌های اجتماعی، تجزیه و تحلیل احساسات را به یک زمینه سودمند برای یافتن نظرات عوام تبدیل کرده است. تحلیل احساس شامل ایجاد یک سامانه هوشمند برای جمع‌آوری و پی‌بردن به نظرات، احساسات و بازخوردهای انسان‌ها‌ست. دست‌یابی به نگرش ایرانیان در شروع بیماری کرونا، با کمک الگوریتم‌های تحلیل احساس، هدف اصلی این پژوهش است.
روش کار: روش پژوهش از نوع محاسباتی و یک زیرشاخه جدیدتر از پردازش زبان طبیعی به نام تحلیل احساس است. داده‌ها از نظرات کاربران در دو وب‌سایت خبری پر مخاطب کشور، ایسنا و فارس نیوز، مرتبط با اخبار بیماری کووید19-، در بازه‌ زمانی اوایل اسفند ماه 1398 تا خرداد ماه 1399 جمع‌آوری شد. تعداد داده‌های جمع‌آوری شده در این پژوهش 500 خبر می‌باشد که متناسب با اخبار نظرات کاربران نیز جمع‌آوری شد که تعداد نظرات کاربران نیز نزدیک به 300‌ کاربر می‌باشد. برای تجزیه و تحلیل نظرات کاربران، از تکنیک‌ها و ابزارهای یادگیری ماشین مانند الگوریتم درخت تصمیم برای طبقه‌بندی احساسات مثبت‌ و منفی استفاده شد. بدین صورت که از کلمات با بار احساسی منفی و مثبت برای تحلیل نظر کاربران استفاده شد. جمع‌آوری و پیش‌پردازش داده‌ها با استفاده از زبان برنامه‌نویسی پایتون وکتابخانه‌های موجود آن انجام گردید.
یافته ها: نگرش منفی نسبت به کووید19- در شروع همه‌گیری، در کاربران خبرگزاری فارس نیوز 21 و در کاربران ایسنا 17 درصد بود. یعنی نزدیک به 80 درصد از کاربرانی که نظرات خود را منعکس کرده بودند، نگرش خوشبینانه و سهل‌گیرانه درباره بیماری داشتند.
نتیجه گیری: ممکن است یک علت شیوع و تلفات زیاد کووید19- در ایران در ابتدا، نگرش اشتباه و ناآگاهی عوام جامعه نسبت به آن باشد، چرا که برخلاف کشورهای دیگر جهان، مردم ایران در شروع همه‌گیری کووید19-، نسبت به بیماری و مشکلات آن با کلمات دارای بار مثبت اعم از شادی، خوشبینی، سهل‌گیری و بی‌توجهی یاد کرده‌اند.
 
واژه‌های کلیدی: بیماری کرونا، ویروس کرونا، طبقه‌بندی احساسات، تحلیل‌ احساسات، وب‌سایت‌های داخلی ایران
متن کامل [PDF 436 kb]   (41 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kanani S, Sulaimany S. COVID-19 sentiment analysis for Iranian news websites. jmciri 2023; 40 (2) :135-142
URL: http://jmciri.ir/article-1-3190-fa.html

کنعانی سمیه، سلیمانی صادق. تحلیل احساسات مرتبط با بیماری کرونا در وب‌سایت‌های خبری داخل ایران. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1401; 40 (2) :135-142

URL: http://jmciri.ir/article-1-3190-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 40، شماره 2 - ( 1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران Journal of Medical Council of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 4570