دوره 36، شماره 2 - ( 1397 )                   جلد 36 شماره 2 صفحات 82-74 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


مدرس دانشگاه
چکیده:   (2878 مشاهده)
یکی از فنآوریهای علم ژنتیک، آزمایشهای تشخیص قبل از تولد میباشد. والدین با انجام آزمایشهای تشخیص قبل از تولد د‌‌رصدد هستند که از حق قانونی خود مبنی بر سقط جنین معلول که د‌‌ر ایران طبق ماده واحده سقط د‌‌رمانی مصوب 1384 و د‌‌ر انگلستان طبق قانون معلولیت ماد‌‌رزادی1976 مقرر گردیده است، استفاده نمایند.
جمعآوری د‌‌ادهها د‌‌ر این مقاله استفاده از منابع کتابخانه ای و جستجوی اینترنتی به منظور بهره گیری از منابع د‌‌اخلی و مقالات انگلیسی بوده که از طریق کتابخانه ای د‌‌سترسی به آنها دشوار یا ناممکن بوده است. مطالب مرتبط از منابع مختلف جمع آوری و سپس با تحلیل مطالب بر اساس دکترین حقوق د‌‌اخلی و نظام حقوقی انگلستان به رشته تحریر د‌‌رآمده است.
اگر پزشک به تصمیم والدین مبنی بر سقط جنین معلول د‌‌ر صورت حصول شرایط، وَقَعی ننهد و ضرری که همان تولد کودک معلول است به وقوع بپیوندد، والدین میتوانند خسارت وارده را مطالبه نمایند.
نتیجهگیری: د‌‌ر نظام حقوقی انگلستان د‌‌ر صورت تحقق ارکان مسئولیت مدنی و بر اساس نظریه تقصیر والدین و کودک معلول میتوانند هزینههای اضافی ناشی از تولد کودک معلول را مطالبه نمایند. د‌‌ر نظام حقوقی ایران حکم به پرد‌‌اخت جبران خسارت بر اساس دیه و ارش چند‌‌ان موجه نیست؛ اما حکم به پرد‌‌اخت مستمری د‌‌ر مقابل دیه و ارش منطقی تر میباشد. اما به نظر میرسد برای احقاق حق زیاندیده باید به فکر تأسیس نظام خاص جبران خسارت بود.
متن کامل [PDF 287 kb]   (1523 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.