دوره 38، شماره 4 - ( 1399 )                   جلد 38 شماره 4 صفحات 224-218 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده:   (4987 مشاهده)
زمینه: مکملهای غذایی و استروئیدهای آنابولیک محصولات تجاری در دسترسی هستند که به  عنوان مواد افزودنی به رژیم غذایی توسط بسیاری از ورزشکاران مصرف میشوند. مطالعه حاضر با هدف مرور سیستمیک و متاآنالیز بر روی کلیه مطالعات انجام شده در خصوص فراوانی مصرف مکملهای غذایی و داروئی در بین ورزشکاران ایرانی انجام شده است.
روش کار: این مطالعه بر اساس دستورالعمل PRISMA بر روی بانکهای پژوهشی شامل  SCOPUS،
Google Scholar ،Web of Knowledge ،PubMed ،SID و Magiran انجام شد و در کل پس از ارزیابی کیفیت، 13مقاله شامل مصرف مکملها در بین ورزشکاران ( 7مطالعه) و مقالات با محوریت ارزیابی مصرف استروئیدهای آنابولیک (6 مطالعه) وارد ارزیابی نهائی شدند.
یافتهها: ارزیابی متاآنالیز انجام شده بیانگر شیوع کلی 55 % از مصرف مکملهای غذائی در بین ورزشکاران ایران بود. نتایج مطالعه حاکی از هتروژنیسیتی بالای بین مطالعات مزبور (ضریب I2 برابر 159/99، 001/0>P) بود. هم چنین ارزیابی متاآنالیز انجام شده شیوع کلی 9/38% از ‏مصرف استروئیدهای آنابولیک را در بین ورزشکاران نشان داد. در این مورد نیز یافته این مطالعه حاکی از هتروژنیسیتی بالای بین مطالعات (ضریب  I2 برابر 926/98 و 001/0>P) بود.
نتیجهگیری: نیمی از ورزشکاران ایرانی از مکمل های غذائی و یک سوم آنان از استروئیدهای آنابولیک استفاده میکنند. به نظر میرسد توزیع فراوانی استفاده از این داروها و مکملها تحت تاثیر فاکتور تفاوت جغرافیائی باشد.
متن کامل [PDF 489 kb]   (3483 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.