Journal of medical council of iran
دوره 39، شماره 4 - ( 1400 )                   جلد 39 شماره 4 صفحات 259-253 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Survey and comparison of Celiac Food Products with similar foods in Zahedan 2019. jmciri 2022; 39 (4) :253-259
URL: http://jmciri.ir/article-1-3151-fa.html
کیخا ناصر، داشی پور علیرضا، شهرکی توران، بروشکی فرانک. بررسی و مقایسه انواع مواد غذایی بیماران سلیاکی با مواد غذایی مشابه درشهر زاهدان. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1400; 39 (4) :253-259

URL: http://jmciri.ir/article-1-3151-fa.html


مرکز تحقیقات بیماری های عفونی و گرمسیری، پژوهشکده سل مقاوم به درمان
چکیده:   (1184 مشاهده)
چکیده
زمینه: سلیاک یکی از بیماری های شایع گوارشی می باشد که به علت علائم و عوارض بالا و فقدان منابع غذایی کافی، سبب کاهش کیفیت زندگی در بیماران می گردد که شناسایی منابع غذایی مربوطه و کیفیت آنها امری ضروری است. لذا هدف از این مطالعه بررسی انواع مواد غذایی عرضه شده در مراکز توزیع فرآورده های غذایی بیماران سلیاکی و مقایسه با مواد غذایی مشابه در شهرستان زاهدان بود.
روش کار: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، انرژی و ریز مغذی های 60 فرآورده غذایی شامل30 محصول بیماران سلیاکی و بدون گلوتن و 30 محصول همسان مواد غذایی مورد بررسی و ارزیابی واقع شد. از آزمون های کای اسکوئر و من ویتنی جهت مقایسه داده ها استفاده گردید.
یافتهها: میانگین انرژی و فیبر در 100 گرم ماده غذایی محصولات سلیاکی به صورت معناداری کمتر از محصولات غیر سلیاکی بود. همچنین مشخص شد که فراوانی نشاسته در سیب زمینی، پودر آب پنیر و آرد برنج در محصولات سلیاکی به صورت معناداری بیشتر از محصولات غیر سلیاکی می باشد، از طرفی آرد گندم در محصولات غیر سلیاکی به صورت معناداری بیشتر بود.
نتیجهگیری: یافته های بدست آمده از این تحقیق نشان داد که ارزش غذایی محصولات فاقد گلوتن کمتر از محصولات دارای گلوتن بوده به گونه ایی که فیبر و انرژی غذایی آنها کمتر می باشد و همچنین قیمت این محصولات سه برابر محصولات مشابه می باشد که نیازمند مدیریت صحیح در خصوص افزایش محصولات فاقد گلوتن در سطح شهر می باشد.
 
واژه‌های کلیدی: سلیاک، فرآورده های غذایی، ریز مغذی
متن کامل [PDF 302 kb]   (839 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.