دوره 40، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 40 شماره 2 صفحات 123-114 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه علم و فرهنگ، تهران، ایران
چکیده:   (726 مشاهده)
چکیده
زمینه: امروزه به دلیل گسترهی وسیع قراردادهای دارویی و تجهیزات پزشکی، قانون‌گذاران باید برای تامین عدالت در این حوزه، توجه وافری به نحوه شکل‌گیری اینگونه عقود داشته باشند. همین امر ضرورت پژوهش حاضر در خصوص بررسی اینگونه قراردادها را دو چندان میکند. مقالهی پیشرو با هدف تحلیل و واکاوی قراردادهای دارویی و تجهیزات پزشکی و نشان دادن تاثیر اصل عدالت در این نوع قراردادها در این زمینه نگاشته شده‌است.
روش کار: این پژوهش با روش مرور نظام‌مند با روش تحلیل محتوی و از طریق جمع‌آوری اطلاعات به‌صورت کتابخانه‌ای و با مراجعه به قوانین و مقالات حقوقی تدوین گردیده است.
یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از آن است که در قوانین جاری ایران تعریفی جامع از فرآورده‌های دارویی و تجهیزات پزشکی صورت نگرفته است. همچنین مقررات و تشکیلات ناظر بر تبلیغات محصولات دارویی ضعیف است و همین امر می‌تواند مشکلات و معضلات بسیاری در جهت حمایت و صیانت از مصرف کننده دارو و تجهیزات پزشکی و طرف ضعیف قرارداد ایجاد کند.
نتیجه گیری: با مقایسهی تطبیقی حقوق ایران و ایالت متحده آمریکا در این حوزه، این برآیند حاصل میشود که با پذیرش تعدیل قراردادها در قراردادهای دارویی و تجهیزات پزشکی، در نظر گرفتن قواعد خطر توسعه و پیش‌بینی ایجاد صندوقی همانند صندوق تامین خسارت‌های بدنی برای جبران زیان مصرف‌کنندگان، پیش‌بینی یارانه و خدمات بیمه‌ای ویژه و پذیرفتن نظریهی مسئولیت محض در حقوق ایران، می‌توان در جهت حمایت از طرف ضعیف قرارداد، تامین منافع عرضه کنندگان و رعایت همه جانبه عدالت در این نوع قراردادها گام‌هایی اساسی برداشت.
 
واژه‌های کلیدی: عدالت، قرارداد، دارو، تجهیزات پزشکی
متن کامل [PDF 311 kb]   (152 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.