دوره 42، شماره 4 - ( 1403 )                   جلد 42 شماره 4 صفحات 74-72 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


گروه کودکان، دانشگاه علوم پزشکی ارتش، تهران، ایران
چکیده:   (507 مشاهده)
مقدمه
روتاویروس، ویروس RNA دو رشتهای از خانواده رئوویریده ها[1] و شایعترین علت ویروسی در بروز اسهال حاد شدید در کودکان و شیرخواران در کشورهایی است که واکسیناسیون بر علیه آن را انجام نداده اند و سالانه بیش از 25 میلیون ویزیت سرپایی، 2 میلیون بستری و در حدود 440 هزار مرگ و میر کودکان زیر 5 سال را به خود اختصاص میدهد. در حال حاضر بیش از 120 کشور دنیا واکسیناسیون بر علیه روتاویروس را در دستورالعمل بهداشتی خود قرار داده اند (1).
در ایران نیز طبق گزارش وزارت بهداشت و درمان کشور حداقل سالانه 10 هزار ابتلا به بیماری اسهال شدید با نیاز به بستری و مواردی از مرگ و میر داریم و لذا واکسیناسیون بر علیه روتاویروس در برنامه همگانی واکسیناسیون کشوری از آذرماه سال 1403 آغاز گردیده است و در حال حاضر این واکسن در تمامی مراکز بهداشتی و خانههای بهداشت برای شیرخواران بطور رایگان ارائه میگردد.
روتاویروس دارای دو پروتئین G و P میباشد که در بیش از %90 عفونتهای انسانی 5 نوع اتصال GP (G1P, G2P, G3P, G4P, G9P) یافت میشود و در ایران، واکسیناسیون روتاویروس با واکسن خوراکی روتاسیل (Rotasiil)، ساخت موسسه سرم انستیتو هند انجام میگردد که این واکسن پنج ظرفیتی و مشتق شده از این 5 سوش رایج دنیا، از سویههای انسانی و گاوی تهیه میگردد (2،3).
با تجویز واکسن، ویروس ضعیف شده روتاویروس در روده کوچک تکثیر و با مکانیسم احتمالی تحریک ترشح آنتی بادی های IgA سبب ایجاد مقاومت نسبی به ابتلای طبیعی به این ویروس میگردد. نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که این واکسن خطر بروز بیماری روتاویروس را تا90 درصد کاهش میدهد.
واژه‌های کلیدی: واکسیناسیون، روتاویروس، روتاسیل
متن کامل [PDF 250 kb]   (386 دریافت)    
نوع مطالعه: نامه به سردبیر | موضوع مقاله: طب کودکان

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.