Journal of Medical Council of Iran
دوره 22، شماره 4 - ( 1383 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 302-297 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مقایسه میزان پاسخ به درمان سرپایی و بستری در بیمارستان در زنان مبتلا به پیلونفریت حاملگی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1383; 22 (4) :297-302

URL: http://jmciri.ir/article-1-1086-fa.html


چکیده:   (4020 مشاهده)
برای مقایسه درمان «سرپایی» و «بستری در بیمارستان» در زنان مبتلا به پیلونفریت حاد حاملگی یک مطالعه کارآزمایی بالینی روی 50 بیمار مراجعه کننده به بیمارستان قائم و امام رضا انجام شده است. بیمارانی که علایم و نشانه های بالینی (تب، لرز و درد ناحیه کلیه ها) و آزمایشگاهی (کشت ادرار بیشتر از 100000 باکتری در هر سی سی) داشتند به عنوان پیلونفریت حاد حاملگی در نظر گرفته شدند.پش از گرفتن رضایت و دادن آگاهی، بیماران به طور اتفاقی به دو گروه تقسیم شدند. گروه 1 (بیماران سرپایی = 25 نفر) در بدو ورود 1 گرم سفتریاکسون عضلانی دریافت کردند و سپس درمان با سفالکسین خوراکی 500 میلی گرم هر 6 ساعت تا 10 روز ادامه یافت. گروه دو (بیماران بستری=25 نفر) 500 میلی گرم کفلین هر 6 ساعت به طور وریدی دریافت کردند و 24 ساعت پس از قطع تب و سایر علایم بالینی از بیمارستان ترخیص و ادامه درمان تا کامل شدن، 10 روز با سفالکسین خوراکی 500 میلی گرم هر 6 ساعت ادامه یافت.از نظر سن بیمار، تعداد حاملگی، طول مدت جواب به درمان و عوارض بیماری بین دو گروه اختلاف آماری معنی داری مشاهده نشد. در بیماران سرپایی 22.2% و در گروه بستری 8% عدم جواب به درمان مشاهده شد که ناچار به تغییر در درمان ضد میکروبی شدیم. این مطالعه بیانگر آن است که درمان «سرپایی» به اندازه درمان بستری در پیلونفریت حاد حاملگی مفید می باشد و به عنوان یک درمان استاندارد در پیشگیری از بروز عوارض بیماری موثر است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.