Journal of medical council of iran
دوره 22، شماره 4 - ( 1383 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 315-308 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده با اسیدهای چرب امگا 3 بر چربی ها، انسولین و CRP پلاسما. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1383; 22 (4) :308-315

URL: http://jmciri.ir/article-1-1088-fa.html


چکیده:   (4172 مشاهده)
مصرف اسیدهای چرب امگا- 3 در مقابله با فرآیند آترواسکلروز موثر می باشد. این مطالعه به منظور بررسی چگونگی تاثیر مصرف تخم مرغ های غنی شده از اسیدهای چرب امگا- 3 بر وضعیت چربی های خون، انسولین و C-reactive protein (CRP) سرم و مقایسه آن با اثر تخم مرغ های معمولی صورت گرفت.42 نفر از دانشجویان داوطلب سالم به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه اول به مدت 6 هفته روزانه دو عدد تخم مرغ غنی شده از اسیدهای چرب امگا- 3 و گروه دوم به مدت 6 هفته روزانه دو عدد تخم مرغ معمولی مصرف می کردند. اندازه گیری های آنتروپومتریک و نمونه گیری خون وریدی به منظور سنجش شاخص های متابولیک و همچنین رکورد غذایی سه روزه قبل و پس از 6 هفته از مصرف تخم مرغ ها برای کلیه داوطلبان صورت گرفت.در گروه اول میزان دریافت اسیدهای چرب امگا- 3 افزایش معنی دار و فشار خون سیستولیک کاهش معنی دار نشان داد. غلظت کلسترول تام و LDL در گروه اول تغییر معنی دار نداشت حال آن که در گروه دوم افزایش معنی دار داشت. غلظت تری گلیسرید در گروه اول کاهش معنی دار پیدا کرد ولی در گروه دوم تغییر نکرد. HDL در گروه اول افزایش معنی دار داشت ولی در گروه دوم تغییر نکرد. انسولین و CPR در گروه اول کاهش معنی دار داشت ولی در گروه دوم تغییری نداشت.مصرف تخم مرغ های غنی شده از اسیدهای چرب امگا- 3 باعث بهبود لیپید پروفایل سرم و کاهش غلظت انسولین و CRP می شود. با توجه به عدم افزایش معنی داری کلسترول تام و LDL سرم با مصرف این تخم مرغ ها، می توان آنها را به عنوان یک منبع غنی و مفید غذایی در نظر گرفت.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.