چکیده: (3487 مشاهده)
اثر وضعیت روی غذا در گسترش تشنج صرعی و نیز میزان روی هیپوکامپ در سه دسته موش صحرایی که رژیم روی بالا، روی مناسب و آب معمولی مصرف می کردند، با استفاده از اسپکتروفتومتر جذب اتمی بررسی شد. نود موش صحرایی در سه گروه مختلف از نظر میزان روی مصرفی در آب به مدت ده هفته مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند. ایجاد تشنج با استفاده از تزریق داخل پریتوئن کلریدلیتیوم و پیلوکارپین در موشها انجام شد. نتایج بدست آمده از طریق آنالیز واریانس و آزمونهای پس از آن مورد ارزیابی قرار گرفت.بروز تشنج با بالا رفتن میزان روی کاهش می یابد. بالا رفتن روی با افزایش قابل ملاحظه محتوی روی هیپیوکامپ همراه بود. این نتایج نشان می دهد که روی ممکن است یک اثر پیشگیری کننده در گسترش تشنج داشته باشد و نقش مهمی را در پاتوفیزیولوژی تشنج صرعی به عهده داشته باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى