Journal of medical council of iran
دوره 20، شماره 3 - ( 1381 )                   جلد 20 شماره 3 صفحات 198-193 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بررسی ضربه به سر در بیماران مراجعه کننده به بخش فوریت های بیمارستان های سینا، شهدا و فیاض بخش شهر تهران. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1381; 20 (3) :193-198

URL: http://jmciri.ir/article-1-1205-fa.html


چکیده:   (4328 مشاهده)
تروما یکی از علل اصلی مرگ و میر و معلولیت در جوامع می باشد. در این میان ضربه به سر بخش عمده ایی از انواع تروما را در بر می گیرد و در نتیجه نقش قابل توجهی در ایجاد خسارات ناشی از بیماریها به عهده دارد. دانستن اطلاعات همه گیری شناختی شرط اول هر برنامه مداخله ایی برای کاستن از میزان این خسارات می باشد. تاکنون مطالعات فراوانی روی ضربه های سر انجام شده است و ما سعی کرده ایم در این مطالعه به بعضی از جنبه های همه گیری شناختی ضربه های سر پاسخ بدهیم. این یک مطالعه مقطعی و توصیفی است که در گروه بیماران ضر به سری که طی یک سال به سه بیمارستان سینا، شهدا و فیاض بخش مراجعه کرده بودند، صورت پذیرفته است.طی این مدت 58000 بیمار به بخش فوریتها مراجعه نمودند که از میان آنها تعداد 10967 نفر به دلیل ضربه به سر مراجعه کرده بودند که بدین ترتیب نسبت 18.9 درصد بیماران ترومایی را بیماران ضربه به سر تشکیل می داده اند. میانگین سنی بیماران به صورت کلی برابر 23.95 سال بوده است (±0.17). نسبت مردان به زنان در این مطالعه نسبت 2.9 به 1 بوده است. شایعترین محل وقوع ضربه های سر در حوادث داخل شهری بوده (42.1%) و شایع ترین علت ضربه سر نیز تصادف با وسایل نقلیه موتوری بوده است (34.5%). از نظر وضعیت سطح هوشیاری بر مبنای معیار اغمای گلاسکو (GCS)، 96 درصد بیماران از نوع خفیف (ضریب گلاسکو بالاتر از 12 و 1.4 درصد از نوع متوسط (ضریب گلاسکو بالاتر از 8 و پایین تر از 13) و 2.2 درصد نیز از نوع شدید (ضریب گلاسکو کمتر از 8) بوده اند. 83.4 درصد بیماران بصورت سرپایی درمان شده اند در حالی که 6.6 درصد آنان بستری گردیده اند میزان مرگ و میر بصورت کل در بیماران برابر 2.2 درصد بوده است. توسط ارتقا کیفیت مسایل مربوط به رانندگی و آموزش بیشتر مردم می توان تا میزان قابل توجهی از معلولیت و مرگ و میر انواع تروماکاست.
متن کامل [PDF 203 kb]   (744 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.