Journal of medical council of iran
دوره 27، شماره 1 - ( 1388 )                   جلد 27 شماره 1 صفحات 58-52 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مقایسه غلظت الکل خون قلب و ورید فمورال در اجساد. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1388; 27 (1) :52-58

URL: http://jmciri.ir/article-1-1298-fa.html


چکیده:   (6585 مشاهده)
زمینه: مصرف الکل بعنوان یک مضعف قوی سیستم اعصاب مرکزی از عوامل مهم در ایجاد بسیاری از رفتارهای ضداجتماعی و حوادث مرگبار می باشد و اندازه گیری غلظت الکل خون اجساد، یکی از مهمترین اقدامات آزمایشگاهی در معاینات پس از مرگ است. خون ورید فمورال یکی از مناسب ترین نمونه های انتخابی جهت بررسی غلظت الکل می باشد ولی گاهی امکان دسترسی به آن وجود ندارد، لذا ناگزیریم از نمونه های جایگزین از جمله خون قلب استفاده نماییم. هدف از این مطالعه مقایسه غلظت الکل خون قلب و ورید فمورال در اجساد است.روش کار: نمونه خون ورید فمورال و قلب 50 جسد ارجاعی به سالن تشریح مرکز تحقیقات علمی و آموزشی سازمان پزشکی قانونی کشور که بیش از 24 ساعت از زمان فوت آنها سپری نشده بود به صورت دوگانه (Duplicate) تهیه و نمونه ها در شرایط مناسب دمایی (دمای 4 درجه سانتیگراد و در ظروف تیره در بسته و پر) با ماده محافظ نگهداری و به روش Headspace GC که متداولترین و دقیق ترین روش مرجع آنالیز اتانول است، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج با نرم افزار SPSS آنالیز گردید. غلظت اتانول در دو نمونه با استفاده از آزمون t زوج با یکدیگر مقایسه و میزان همبستگی آنها مورد ارزیابی قرار گرفت. سطح معنی داری 0.05 در نظر گرفته شد. محدوده شناسایی در این روش 0.1 میلی گرم در دسی لیتر و محدوده اندازه گیری 10 میلی گرم در دسی لیتر در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین غلظت اتانول در خون قلب برابر 131.88±93.46 میلی گرم در دسی لیتر و میانگین غلظت آن در خون ورید فمورال 135.96±95.47 میلیگرم در دسی لیتر بود که اگرچه از نظر آماری تفاوت معنی داری داشتند، ولی از نظر بالینی حایز اهمیت نبود. نسبت میانگین غلظت اتانول در خون قلب به ورید فمورال 0.958±0.18 و ضریب همبستگی میان این دو نمونه برابر 0.98 بود. همبستگی میان دو نمونه فوق در غلظتهای بالاتر از 100 میلی گرم در دسی لیتر (r2=0.943) و در غلظتهای کمتر یا مساوی 100 میلی گرم در دسی لیتر (r2=0.859) بود.نتیجه گیری: در صورتیکه در زمان اتوپسی بیش از 24 ساعت از مرگ نگذشته، نمونه گیری و نگهداری نمونه ها در شرایط مناسب انجام شود، خون قلب می تواند جایگزین مناسبی برای خون ورید فمورال جهت آنالیز اتانول در اجساد باشد.
متن کامل [PDF 527 kb]   (2406 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.