Journal of medical council of iran
دوره 20، شماره 2 - ( 1381 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 102-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

تروما و مشکلات اجتماعی – اقتصادی ناشی از آن. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1381; 20 (2) :95-102

URL: http://jmciri.ir/article-1-1354-fa.html


چکیده:   (4099 مشاهده)
تقریبا تروما در تمام دنیا شایعترین علت مرگ و معلولیتهای سنین جوانی به شمار می رود و در کشوری همچون ایالات متحده سالانه با میلیاردها دلار خسارت مالی همراه است. ما در مطالعه خود بر آن بوده ایم که گوشه ای از هزینه های مستقیم و غیرمستقیم ابتلا و میرایی در بیماران ترومایی تهران را به تصویر بکشیم.در این مطالعه، کلیه اطلاعات مربوط به بیماران ترومایی مراجعه کننده به 6 بیمارستان بزرگ شهر تهران در مدت 13 ماه جمع آوری گردید. پرسشگران آموزش دیده طرح، اطلاعات را بر اساس معیارهای طبقه بندی بین المللی بیماریها (ویرایش دهم)، جمع آوری نمودند. ما در این مطالعه به پیامد اقتصادی تروما در بالغین شاغل می پردازیم (سن بالاتر از 18 سال) و بحث پیرامون نوجوانان و کودکان را به جای دیگر موکول می کنیم.از مجموع 8000 بیمار ترومایی مراجعه کرده به بیمارستان های تحت پوشش طرح، 3509 نفر در گروه بالغین شاغل جای گرفتند. سه چهارم مصدومین 32 سال بوده است. از بین مشاغل موجود کارگران ساده و ساختمانی با بیشترین موارد صدمات ناشی از کار مواجه بوده اند (35.3%) حوادث ناشی از وسایل نقلیه با 54.4 درصد و سقوط با 22.1 درصد شایع ترین مکانیسم های آسیب در این گروه به شمار می روند. حدود 65 درصد بیماران در این مطالعه فاقد هرگونه بیمه بوده اند. متوسط هزینه بیمارستانی بیماران به ازای یک هفته بستری شدن در بیمارستان، یکصد هزار تومان بوده که به طور متوسط با 40 روز دوران نقاهت پس از ترخیص از بیمارستان همراه بوده است. متاسفانه 115 نفر از بیماران مورد مطالعه فوت نمودند که تخمین بخشی از هزینه های مستقیم و غیرمستقیم مرگ در این گروه نشان داد که جامعه در ازای فوت آنها چیزی بالغ بر 3 میلیارد تومان خسارت دیده است. بررسی مشابه در 3394 مصدوم زنده باقی مانده نشان داد که بخشی از هزینه های مستقیم و غیرمستقسم ابتلا در این گروه بیش از 24 میلیارد تومان بوده است. در پایان مطالعه این نتیجه گیری می شود که صدمات اقتصادی مخرب تروما بر جامعه، پیاده کردن برنامه های جامع پیشگیری از آسیب را اجتناب ناپذیر ساخته است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.