Journal of medical council of iran
دوره 28، شماره 2 - ( 1389 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 162-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

مطالعه مدیران بیمارستان ها از نظر سازگاری شغل با شخصیت. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1389; 28 (2) :153-162

URL: http://jmciri.ir/article-1-1379-fa.html


چکیده:   (3724 مشاهده)
زمینه: سازگاری ویژگی های شخصیتی مدیران با شغل آنها در بیمارستان ها موضوعی است که موفقیت این افراد را در انجام وظایف تضمین می کند. انجام آزمون سازگاری شخصیت با شغل می تواند ویژگی های شخصیتی سازگار مدیران با مشاغل آنها را در بیمارستان بیان کند. پژوهش حاضر نیز با هدف مطالعه مدیران از نظر سازگاری شغل با شخصیت آنها در بیمارستان های یکی از دانشگاه های علوم پزشکی بزرگ کشور انجام شده است.روش کار: این پژوهش از نوع توصیفی است که به روش مقطعی در طول سال های 87-86 انجام شد. جامعه پژوهش را تعداد 210 نفر از مدیران اجرایی و مدیران بخش ها و واحدهای پشتیبانی، پاراکلینیکی و پرستاری تشکیل می دادند که با روش سرشماری تعیین شدند.در این پژوهش جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه آزمون شخصیتی «جیمز بارت» استفاده شد. قبل از اجرای پژوهش، این پرسشنامه تحت روایی ظاهری و روایی هم زمان و همچنین پایایی قرار گرفت. داده های به دست آمده در نرم افزار SPSS جمع آوری و توسط آزمون کا اسکوئر و کروسکال- والیس مورد تحلیل قرار گرفت.یافته ها: بیشتر مدیران بخش های پاراکلینیکی، منزوی و احساساتی و بیشتر مدیران اجرایی بیمارستان ها جمع گرا، فعال، دقیق و منظم بودند. ویژگی های واقع گرا، دقیق و منظم با فراوانی بیشتری در مدیران مورد مطالعه مشاهده شد.بحث نتایج این مطالعه نشان داد مدیران اجرایی در مقایسه با سایر مدیران بخش ها و واحدهای تابعه بیمارستان ها با شخصیت مدیر سازگاری بیشتری دارند. اما، بیشتر مدیران مورد مطالعه کلیه چهار ویژگی شخصیتی سازگار با حرفه مدیریت را در اختیار ندارند و نمی توان شخصیت آنها را به طور کامل با حرفه مدیریت سازگار در نظر گرفت.نتیجه گیری: به منظور افزایش رضایت بیماران، تحرک و پویایی بیشتر بیمارستان ها و ارتقا عملکرد شغلی کارکنان، آزمون سازگاری شخصیت با شغل در استخدام و انتخاب افراد برای مشاغل حساس مانند مدیران اجرایی و مدیران بخش ها و واحدهای بیمارستان ها توصیه می شود.
متن کامل [PDF 605 kb]   (974 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.