Journal of medical council of iran
دوره 28، شماره 4 - ( 1389 )                   جلد 28 شماره 4 صفحات 449-444 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

استراتژی پیشگیری از سرطان روده بزرگ در جمعیت در معرض خطر در ایران. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1389; 28 (4) :444-449

URL: http://jmciri.ir/article-1-1417-fa.html


چکیده:   (5478 مشاهده)
سرطان روده بزرگ به عنوان یک بیماری شایع و مسبب مرگ در سراسر دنیا مورد توجه می باشد. در سال 2004 هزینه درمان سرطان روده بزرگ در دنیا8.4 میلیارد دلار برآورد گردید. بر طبق گزارشات منتشر شده وزارت بهداشت این بیماری به عنوان سومین سرطان شایع در زنان و پنجمین در مردان مطرح می باشد و مطالعات نشان می دهد که سن تشخیص سرطان روده بزرگ در ایران در 40 درصد افراد زیر 50 سال بوده و بسیاری از این افراد سابقه فامیلی مثبت از نظر ابتلا به سرطان روده یا سایر سرطان های وابسته را دارند. امروزه سرطان روده به عنوان یکی از معدود سرطان های کاملا قابل پیشگیری شناخته شده و شواهد نشان می دهد که در بسیاری از کشورهای پیشرفته، موارد بروز و مرگ سرطان روده بزرگ در اثر غربالگری های منظم این بیماری کاهش داشته است. طرح جامع کشوری غربالگری سرطان روده بزرگ در ایران توسط مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی طراحی و در طی 6 سال اخیر به اجرا در آمده است. این مقاله به مرور استراتژی های موجود در زمینه فراهم آوری اطلاعات پزشکی، آنالیز داده ها در نرم افزار هوشمند غربالگری سرطان روده، پاتولوژی، کولونوسکوپی، پیگیری بیماران و آزمایشات ژنتیک می پردازد. یکی از نکات بر جسته این طرح توجه ویژه به ژنتیک با تاکید بر افراد پر خطر می باشد. آزمایشات ژنتیک در مورد سندرم های ژنتیکی سرطان روده از جمله سرطان کولورکتال ارثی غیر پولیپوئیدی و پولیپوز آدنوماتوز فامیلیال و تحلیل و الگوبرداری از برنامه های پیشگیری سرطان روده بزرگ در کشورهای غربی و آمریکا صورت می گیرد. در نهایت هدف این طرح پیشگیری از سرطان روده بزرگ در جمعیت پر خطر می باشد.
متن کامل [PDF 290 kb]   (1866 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.