Journal of medical council of iran
دوره 23، شماره 1 - ( 1384 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 74-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بررسی وجود کلامیدیاپنومونیه به کمک روش PCR در پلاک آترواسکلروتیک عروق کرونر و آئورت صعودی در اتوپسی و در آئورت بیماران جراحی شده. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1384; 23 (1) :69-74

URL: http://jmciri.ir/article-1-1535-fa.html


چکیده:   (4589 مشاهده)
آترواسکلروز عامل شایع و مهم مرگ و میر و ناتوانی های جدی در جوامع انسانی می باشد. به همین دلیل شناخت و کنترل عوامل ایجاد کننده و تشدید کننده آتروسکلروز بسیار اهمیت دارد. از جمله عوامل خطر آترواسکلروزعفونت ها مطرح شده که یکی از آنها عفونت با کلامیدیاپنومونیه می باشد. این مطالعه به منظور تبیین این فرضیه انجام گرفته است و به بررسی وجود کلامیدیاپنومونیه در عروق کرونر شامل کرونر چپ، کرونر راست، شریان چرخشی و آئورت صعودی در 49 فرد متوفی در مرکز پزشکی قانونی و شریان آئورت 5 بیمار که دچار عوارض آترواسکروز شده بودند و دربخش خصوصی تحت عمل جراحی قرارگرفته بودند، پرداخته است. وجود عوامل خطر اصلی دیگر شامل سن، جنس، فشارخون، دیابت، چربی بالا، سیگار و سابقه مرگ قلبی در خانواده نیز بررسی شد. از هر رگ دو قطعه برداشته شد. یک قطعه برای درجه بندی شدت آترواسکلروز از نظر پاتولوژیک (براساس طبقه بندیStary) و قطعه دیگر برای بررسی وجودDNA کلامیدیاپنومونیه با روش PCR.مراحل PCR در انستیتو پاستور انجام شد. در میان مجموع 54 بیمار، 14 نفر (25.9%) از نظر کلامیدیاپنومونیه مثبت بودند. درکل، 19 قطعه رگ از نظر کلامیدیاپنومونیه مثبت بودند. در این میان 16 قطعه رگ (84.2%) از نظر پاتولوژیک دچار آترواسکلروز درجه 3 یا بالاتر بودند.درمقایسه میان دو گروه شامل گروه بیماران دارای یک عامل خطر و گروه چند عامل خطر، بین افراد مثبت از نظر کلامیدیا و گروه منفی، تفاوت معنی دار (P<0.005) مشاهده شد. این مطالعه اهمیت اقدامات درمانی برای ریشه کنی کلامیدیاپنومونیه و کاهش مرگ و میر و نانوانی ناشی از آترواسکلروز را یادآور می شود.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.