Journal of Medical Council of Iran
دوره 18، شماره 4 - ( 1379 )                   جلد 18 شماره 4 صفحات 276-270 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

میزان وقوع عفونت مجدد هلیکوباکترپیلوری یک سال پس از ریشه کنی موفقیت آمیز آن. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1379; 18 (4) :270-276

URL: http://jmciri.ir/article-1-1580-fa.html


چکیده:   (16263 مشاهده)
هلیکوباکترپیلوری (HP) در ایجاد گاستریت، زخم معده، زخم دوازدهه، سرطان و لنفومای معده نقش اساسی دارد. ریشه کنی HP سبب پیشگیری از عود زخم و عوارض آن می شود. در کشورهای توسعه یافته عفونت مجدد HP بعد از ریشه کنی موفقیت آمیز نادر و غیر معمول است ولی در کشورهای در حال توسعه وقوع عفونت مجدد امکان پذیر بوده، میزان آن در مناطق مختلف جهان متفاوت گزارش شده است. هدف از این مطالعه بررسی میزان عفونت مجدد HP در بیماران ایرانی حداقل یک سال پس از خاتمه درمان موفقیت آمیز می باشد.مطالعه روی 110 بیمار شامل 57 مرد و 53 زن با محدوده سنی 80-13 سال با تشخیص اولیه زخم دوازدهه (85.4%) از زخم معده (2%) و گاستریت شدید (12.6%) صورت گرفته است. تشخیص ابتدایی عفونت HP بر اساس حداقل یکی از آزمایشهای اوره آز سریع، بافت شناسی یا کشت بوده است، این بیماران با رژیم های مختلف بر علیه HP درمان شده اند و ریشه کنی عفونت نزد بیماران حداقل 4 هفته پس از خاتمه درمان با آزمون تنفسی اوره حاوی کربن نشان دار C14 UBT به صورت قطعی تایید شد، حداقل یک سال پس از اولین C14 UBT منفی با میانگین 17 ماه (محدوده 39-12 ماه) مجددا این بیماران بر اساس علایم بالینی و C14 UBT مورد بررسی قرار گرفتند. از 110 بیمار مورد مطالعه در پایان یک سال 21 نفر C14 UBT مثبت داشتند که بیانگر 19.1 درصد عفونت مجدد پس از یک سال می باشد. سن، جنس، تعداد اعضا خانواده، شکایت های گوارشی بیماران و مصرف سیگار هیچکدام نتوانسته پیشگویی کننده عفونت مجدد در نزد بیماران باشد. میزان عفونت مجدد HP در ایران بالا می باشد (19.1%) و لازم است بیماران با زخم معده یا دوازدهه به خصوص در زخم های عارضه دار که ریشه کنی عفونت HP آنها 1 ماه بعد از خاتمه درمان نشان داده شده است تحت پیگیریهای طولانی تری قرار گیرند و درمان نگهدارنده با داروهای کاهش دهنده اسید را در نزد آنها ادامه داد.
متن کامل [PDF 304 kb]   (891 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.