Journal of medical council of iran
دوره 33، شماره 4 - ( 1394 )                   جلد 33 شماره 4 صفحات 342-338 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Study Effect of Ginger on Nausea and Vomiting of the Post-Operative Patients Coming to Surgery Ward of Vali-e Asr Hospital of Arak, Year 2010. jmciri 2016; 33 (4) :338-342
URL: http://jmciri.ir/article-1-1811-fa.html
بررسی تأثیر زنجبیل بر تهوع و استفراغ بعد از عمل بیماران مراجعهکننده به بخش جراحی بیمارستان ولیعصر اراک، سال 1389. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1394; 33 (4) :338-342

URL: http://jmciri.ir/article-1-1811-fa.html


چکیده:   (4812 مشاهده)

زمینه: تهوع و استفراغ از عوارض شایع بعد از عمل میباشد. این حالت ممکن است تا 6 ساعت بعد از عمل وجود داشته باشد، که میتواند بسیار ناراحتکننده بوده و سبب عوارضی مثل درد، اختلال آب و الکترولیت و آسپیراسیون ریوی شود. جهت درمان آن از داروهای آنتیهیستامینرژیک، آنتیکلی نرژیک و ضد افسردگی سه حلقوی استفاده میشود. علاوه بر درمانهای دارویی برخی درمانهای مکمل نیز مؤثر است. از جمله داروی گیاهی زنجبیل که یکی از شفابخشهای طبیعی است و جهت درمان بیماری مسافرت، حالت تهوع، استفراغ و سرگیجه کاربرد دارد.

روش کار: این پژوهش یک مطالعه از نوع نیمه تجربی- تحلیلی یک سوکور است. در این تحقیق 100 نفر (60 زن و 40 مرد) بیمار در رده سنی60-20 سال به روش آسان یا در دسترس ا نتخاب شدند. به آنها gr 2 پودر زنجبیل (یکگرم روز قبل از عمل و یک گرم روز عمل) داده شد و شدت تهوع و تعداد دفعات استفراغ بیماران به مدت 6 ساعت بعد از عمل اندازهگیری و در دو گروه آزمون و کنترل مقایسه گردید. جهت تجزیه وتحلیل دادهها از روشهای آماری توصیفی و آزمون t استفاده شد.

یافتهها: نتایج این تحقیق نشان داد مصرف پودر زنجبیل به طور معنیدار سبب کاهش شدت تهوع و دفعات استفراغ بیماران بعد از عمل میشود (P<0,001).

نتیجهگیری: مطالعه حاضر استفاده از زنجبیل را به عنوان یک روش غیر دارویی و بدون عارضه جهت کاهش تهوع و استفراغ بعد از عمل توصیه میکند.

واژگان کلیدی: تهوع و استفراغ، درمانهای مکمل، زنجبیل

متن کامل [PDF 347 kb]   (28003 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.