Journal of Medical Council of Iran
دوره 34، شماره 3 - ( 1395 )                   جلد 34 شماره 3 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mobile Phone use Patterns Amongst University Students: Its Correlates and Relationship to Psychological Health . jmciri 2016; 34 (3)
URL: http://jmciri.ir/article-1-2276-fa.html
الگوی استفاده از تلفن همراه و ارتباط آن با وضعیت روانی دانشجویان دانشگاههای تهران. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1395; 34 (3)

URL: http://jmciri.ir/article-1-2276-fa.html


چکیده:   (3078 مشاهده)

زمینه: تلفن همراه جای خود را بین افراد خانواده به ویژه جوانان در همه جهان از جمله ایران باز کرده است استفاده از تلفن همراه در جهان به طور چشمگیری در حال افزایش است. تعداد استفادهکنندگان تلفن همراه خبر از وقوع یک انقلاب ارتباطی را میدهد استفاده بیش از حد دارای آثار اخلاقی و اجتماعی مثبت و منفی میباشد استفاده ناصحیح از تلفن همراه موجب بروز مشکلات و آسیبهای جدی اجتماعی و فرهنگی میشود. این مطالعه با توجه به توسعه سریع و استفاده گسترده تلفن همراه به بررسی الگوی استفاده از تلفن همراه و ارتباط آن با وضعیت روحی و روانی دانشجویان دانشگاههای تهران میپردازد.

روش کار: در این مطالعه توصیفی از نوع مقطعی همبستگی دانشجویان دختر و پسر دانشگاههای علوم پزشکی تهران به تعداد 1500 نفر به طور تصادفی از سه دانشگاه علوم پزشکی در تهران انتخاب شدند ابزار گردآوری پرسشنامه چهار قسمتی شامل متغیرهای دموگرافیک، شیوه استفاده از تلفن همراه، پرسشنامه عزت نفس روزنبرگ و نسخه 28 سؤالی پرسشنامه سلامت روان GHQ بود. دادهها با استفاده از نرمافزار آماری 17SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند، آزمونهای آماری مورد استفاده در تحقیق عبارت بودند از آزمون کای دو، تست آنو و ضریب همبستگی پیرسون.

یافتهها: نتایج کلی حاکی است، که میانگین و انحراف معیار سلامت روان دانشجویان دانشگاه آزاد، شهید بهشتی و دانشگاه تهران عبارت بود از، 21/1±71/5، 16/1±47/5، 10/1±51/5. کسانی که مدت زمان کمتری از تلفن همراه استفاده کرده، تعداد تماسهای کمتری داشته و کمتر پیامک میفرستادند از سلامت روان بالاتری برخوردار بودند. در خصوص شیوه استفاده از تلفن و وضعیت روانی آن در سه دانشگاه ضریب همبستگی پیرسون در مورد اضطراب و بیخوابی r=0.82 نتایج معنیداری را نشان داد (05/0 >p).

نتیجهگیری: بدون شک استفاده از تلفن همراه بر ابعاد مختلف زندگی افراد خصوصاً جوانان تأثیر گذاشته و استفاده زیاد از حد آن سبب افزایش اضطراب و اختلالاتی مانند بیخوابی میگردد لذا توصیه میشود که برای پیشگیری از مشکلات استفاده از آن محدود گردد.

واژگان کلیدی: الگوی استفاده از تلفن همراه، عزت نفس، سلامت روان، دانشجویان

متن کامل [PDF 383 kb]   (4760 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.