Jahangiri M M, Teimouri H, Tahmasebian H. Effectiveness of Schema Therapy on Reducing Anxiety and Depression in Infertile Women of Arak City. jmciri 2017; 35 (3) :259-263
URL:
http://jmciri.ir/article-1-2785-fa.html
جهانگیری دکتر محمدمهدی، تیموری دکتر حسن، طهماسبیان حجت اله. اثربخشی طرح واره درمانی بر کاهش اضـطراب و افسردگی زنان نابـارور شهـر اراک
. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1396; 35 (3) :259-263
URL: http://jmciri.ir/article-1-2785-fa.html
دانشگاه آزاد اسلامی محلات
چکیده: (4267 مشاهده)
زمینه: اگرچه در بدو امر ناباروری به عنوان یک اختلال فیزیولوژیک طبقه بندی می شود اما تجربه ناباروری فراتر از یک نارسایی فیزیولوژیک،ابعاد روانی-اجتماعی فوق العاده ای می یابد.این،پژوهش با هدف اثربخشی طرح واره درمانی بر کاهش اضطراب و افسردگی زنان نابارور شهر اراک انجام شد.
روش کار: پژوهش حاضر از نوع تجربی با پیشآزمون- پسآزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری، کلیه زنان ناباروری بودند، که در سال 1395 به متخصصین نازایی در شهر اراک مراجعه کردهاند. تعداد30 نفر به روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند و سپس براساس تخصیص تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه (هر گروه 15نفر) گمارده شدند.سپس 35 جلسه طرح واره درمانی بر روی گروه آزمایش انجام شد. جهت جمع آوری دادهها، از آزمون افسردگی بک و اضطراب بک استفاده شد. دادهها با استفاده از تحلیل کوواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: تفاوت بین میانگین اضطراب و افسردگی ، پس از کنترل متغیر پیش آزمون در دو گروه آزمون و گواه معنی دار بود . هم چنین میانگین نمرات اضطراب و افسردگی گروه آزمون نسبت به گروه گواه در مرحله پس آزمون کاهش معنی داری پیدا کرد (001/0=P).
نتیجهگیری: ضروری می رسد که در مداخلات بالینی ناباروری ،برنامه ریزی لازم برای مداخله در سطوح شناختی و هیجانی نیز صورت گیرد و بدلیل اثر بخشی طرح واره درمانی بر کاهش افسردگی و اضطراب زنان نابارور ،می توان از آن به عنوان درمان تکمیلی در کنار درمان های پزشکی سود جست.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى