[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
   
..
:: دوره 38، شماره 1 - ( 1399 ) ::
جلد 38 شماره 1 صفحات 49-42 برگشت به فهرست نسخه ها
مدل کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا بعد از وقوع بلایای طبیعی
صادق یوسف نژاد، رضا خانی جزنی، کتایون جهانگیری
دانشکده ایمنی و بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (2323 مشاهده)
زمینه: بعد از وقوع بلایای طبیعی به علت جابهجایی جمعیت، افزایش عوامل خطر، تغییرات زیستمحیطی، تغییر شرایط زندگی و افزایش آسیبپذیری در برابر عوامل بیماریزا، امکان طغیان بیماریهای عفونی افزایش مییابد که ازجمله مهمترین آنها بیماریهای منتقله از آب و غذا است. این پژوهش با هدف تدوین مدل کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا بعد از وقوع بلایای طبیعی در ایران انجام شد.
روش کار: این پژوهش از نوع پژوهشهای کاربردی است که بهصورت ترکیبی و در هفت مرحله انجام شد. برای اعتبار سنجی مدل اولیه از تحلیل عاملی تائیدی استفاده گردید و جهت تحلیل دادهها از نرمافزار SPSS ویرایش 23 و LISREL9.1 استفاده گردید. روابط متغیرها با استفاده از مدلسازی معادلات ساختاری SEM استخراج شد و اعتبار مدل مورد تائید قرار گرفت.
یافتهها: درمجموع تعداد 6 عامل مؤثر بر کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا بعد از وقوع بلایای طبیعی استخراج و شناسایی شده است که شامل: منابع انسانی، نظام مراقبت سندرمیک، مدیریت، آموزش همگانی، تدارکات و تجهیزات و برنامه کشوری میباشند.
نتیجهگیری: تدوین سیاستها و دستورالعملها و راهنماهای عملکردی در سطح ملی، تدوین برنامه و تأمین منابع و مشخص کردن ساختار مدیریت محلی، افزایش دانش و بهبود نگرش و کسب مهارتهای لازم در سطح فردی، ارزیابی وضعیت موجود ، تقویت نظام مراقبت سندرمیک، تهیه منابع و تجهیزات موردنیاز برحسب نوع مخاطرات، آموزش مداوم و برگزاری مانور در جهت مدیریت و کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا در هنگام وقوع بلایای طبیعی پیشنهاد میگردد.
واژه‌های کلیدی: بلایای طبیعی، بیماریهای منتقله از آب و غذا، کنترل بیماری، طغیان
متن کامل [PDF 470 kb]   (1394 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

A Model for Controlling the Outbreak of Water and Foodborne Diseases after Natural Disasters. jmciri 2020; 38 (1) :42-49
URL: http://jmciri.ir/article-1-2982-fa.html

یوسف نژاد صادق، خانی جزنی رضا، جهانگیری کتایون. مدل کنترل طغیان بیماریهای منتقله از آب و غذا بعد از وقوع بلایای طبیعی. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1399; 38 (1) :42-49

URL: http://jmciri.ir/article-1-2982-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 38، شماره 1 - ( 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران Journal of Medical Council of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4624