آذربایجانی دکتر محمدعلی، غنی زاده دکتر مهرناز، پیری دکتر مقصود، متین همایی دکتر حسن. پاسخ ژنهای TrKB و FNDC5 و پروتئین SG6K1 به فعالیت مقاومتی اکسنتریک و کانسنتریک در مردان جوان. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1399; 38 (4) :236-244
URL: http://jmciri.ir/article-1-3040-fa.html
گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران مرکز، تهران، ایران
چکیده: (2327 مشاهده)
زمینه: هدف از پژوهش حاضر بررسی بیان ژنهای TrKB و FNDC5 و پروتئین SG6K1 در پاسخ به تمرینات مقاومتی اکسنتریک و کانسنتریک درمردان سالم بود.
روش کار: در یک کارآزمایی میدانی 10 مرد سالم بصورت تصادفی در دوگروه انقباض کانسنتریک و اکسنتریک، درهر گروه 5 نفر قرار گرفتند. پروتکل های انقباض آیزوکینتیک شامل اکسنتریک و کانسنتریک اکستنشن زانو با حداکثر قدرت و سرعت زاویهای 60 درجه بر ثانیه بود. گشتاورهای تعیین شده برای هر آزمودنی به منظور همسان سازی بارکاری در هر دو پروتکل یکسان در نظر گرفته شد و سرعت رفت و برگشت 60 درجه بر ثانیه بود. در ابتدا و انتهای فعالیت از بافت عضله پهن جانبی برای بررسی بیان ژنهای TrKB و FNDC5، و میزان پروتئین SG6K1 نمونهبرداری انجام شد.
یافتهها: نتایج نشان داد، تغییرات درون گروهی TrKB و FNDC5، در گروه اکسنتریک و کانسنتریک معنادار نبود (05/0≤p). بااینحال تغییرات درون گروهی پروتئین SG6K1 بعد از یک جلسه فعالیت، در گروه اکسنتریک و گروه کانسنتریک معنادار بود (05/0≥ p). ونیز تغییرات بین گروهی در مرحله پس آزمون در هیچ یک از متغیرها، نشان دهنده تفاوت معنادار بین دو گروه نبود (05/0≤p).
نتیجهگیری: درمجموع مطالعه حاضر نشان داد یک جلسه فعالیت اکسنتریک و کانسنتریک منجر به تغییر فاکتورهای درگیر در قدرت و هایپرتروفی عضلات اسکلتی می شود. علاوه براین، این تغییرات در مجموع در انقباض اکسنتریک بیش از کانسنتریک بود. بر این اساس ، میتوان توصیه نمود، جهت افزایش هایپرتروفی و قدرت عضلانی تمرکز بیشتری بر تمرینات کانسنتریک شود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى