Journal of medical council of iran
دوره 40، شماره 2 - ( 1401 )                   جلد 40 شماره 2 صفحات 150-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

HoseiniFarahabadi T, Takbiri A, Arabasadi R, Aliabadi E. Effective strategies to deal with Corona disease at the hospital level; Case study, Mohammad Vasei Hospital in Sabzevar. jmciri 2023; 40 (2) :143-150
URL: http://jmciri.ir/article-1-3189-fa.html
حسینی فرح آبادی طاها، تکبیری افسانه، عرب اسدی راحله، علی آبادی عفت. استراتژی های موثر برای مقابله با همه گیری کرونا در سطح بیمارستانی ؛ مطالعه موردی، بیمارستان محمد واسعی سبزوار. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1401; 40 (2) :143-150

URL: http://jmciri.ir/article-1-3189-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی سبزوار، سبزوار، ایران
چکیده:   (325 مشاهده)
چکیده
زمینه: با وقوع پاندمی کرونا بسیاری از بیمارستان‌ها با چالش‌هایی مثل کمبود پرسنل، تجهیزات پزشکی و خدمات پشتیبانی روبرو شدند. مقابله با بحران کرونا در سطح بیمارستانی مستلزم بهره گیری از ظرفیت های علمی و شواهد مطالعاتی برگرفته از تجربیات مختلف بین المللی و ملی است. با توجه به نقش مهم به اشتراک گذاری تجارب در بهبود عملکرد بیمارستان ها، این مقاله با هدف شناسایی استراتژی ها و فعالیت های موثر در مقابله با بحران کرونا در بیمارستان محمد واسعی سبزوار انجام شد. 
روش کار: این مطالعه، یک مطالعه موردی از نوع توصیفی است که به روش ترکیبی (کمی- کیفی) در بیمارستان محمد واسعی سبزوار در تیر ماه 1400 انجام شد. در بخش کیفی از روش تحلیل محتوای هدفمند اسناد و بهره گیری از نظرات مطلعان کلیدی استفاده شد. در مرحله کمی نیز از مقایسه شاخص های پیامدی مثل میزان فوتی و رضایتمندی بیماران و شاخص های مرتبط با ایمنی بیمار مثل فلبیت، زخم بستر، عفونت بیمارستانی، عارضه خونی و بستری مجدد و شاخص های میزان کمک های خیرین و تعداد تخت های اضافه شده در حین بحران کرونا و یا قبل و بعد از بحران کرونا استفاده شد.
یافته ها: استراتژی های موثر در 5 طبقه اصلی شامل توسعه ظرفیت بیمارستان، توسعه تجهیزات پزشکی مورد نیاز در بحران کرونا، تامین و نگهداشت منابع انسانی، ارتقای کیفیت خدمات ارایه شده به بیماران و ارتقای مشارکت بین بخشی قرار گرفت. فعالیت های اجرا شده برای عملیاتی شدن این استراتژی ها در قالب یک راهنمای عملی و نتایج آن نیز در مطالعه گزارش شده است. مقایسه شاخص‌ها نشان دهنده افزایش 3 درصدی رضایتمندی بیماران بعد از اجرای استراتژی‌ها و کاهش میزان فوتی‌ها، فلبیت، زخم بستر، عفونت بیمارستانی، عارضه خونی و بستری می‌باشد. همچنین کمک های خیرین از 275 میلیون تومان به بیش از 3/5 میلیارد تومان بعد از اجرای استراتژی‌ها افزایش یافت.
نتیجه گیری: در این مطالعه تلاش ‌شد استراتژی‌های موثر و فعالیت‌های اصلی که برای هر استراتژی اجرا شده است و نتایج حاصل از آن به شکل یک راهنمای عملی گزارش شود. مسئولان سایر بیمارستان‌های کشور با بهره‌گیری از تجارب این مرکز می‌توانند آمادگی بیمارستان‌ها در مقابله با این بحران را ارتقا بخشد.  
واژه‌های کلیدی: کووید19-، کرونا، مدیریت، استراتژی، بحران
متن کامل [PDF 259 kb]   (66 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.