Journal of medical council of iran
دوره 42، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 42 شماره 1 صفحات 18-9 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzaei M, Salehian M H. The effect of exercise (chi-kung exercises) on the rate of depression in women with children with physical disabilities. jmciri 2024; 42 (1) :9-18
URL: http://jmciri.ir/article-1-3287-fa.html
میرزایی مریم، صالحیان میرحمید. تاثیر تمرینات ورزشی(تمرینات چی‌کونگ) بر میزان افسردگی زنان دارای کودک معلول جسمی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1403; 42 (1) :9-18

URL: http://jmciri.ir/article-1-3287-fa.html


گروه تربیت بدنی، واحد تبریز، دانشگاه آزاد اسلامی، تبریز، ایران.
چکیده:   (413 مشاهده)
چکیده
زمینه: با تولد کودک معلول، والدین با چالش­‌های بسیاری مواجه می‌­شوند. به طور کلی مادرانی که کودک معلول دارند در مقایسه با مادران کودکان عادی سلامت روان پایین تری دارند. وجود کودک معلول در خانواده سبب بروز مشکلات روانی و عاطفی برای اعضای خانواده به ویژه مادر می شود. این مادران در مقایسه با مادران کودکان عادی از مسائلی مانند سلامت جسمی و روانی خود غافل می­‌شوند و این شرایط می‌­تواند سبب گوشه گیری و بی­ علاقگی به برقراری رابطه با اطرافیان در آنان شود که پیامد آن بروز افسردگی و به خطرافتادن سلامت روانی مادران است؛ از این رو لزوم توجه به وضعیت روان شناختی مادران دارای فرزند معلول، احساس می­‌شود. بر این اساس، هدف پژوهش حاضر تاثیر تمرینات ورزشی (تمرینات چی­ کونگ) بر میزان افسردگی زنان دارای کودک معلول جسمی بود.
روش ­­­کار: روش پژوهش حاضر نیمهتجربی (پیشآزمون - پسآزمون) با استفاده از دو گروه آزمایش و یک گروه کنترل بود. از بین زنان دارای کودکان معلول جسمی بهزیستی شهر تبریز، تعداد 30 نفر از آنها که داوطلب همکاری با طرح بودند و شرایط ورود به مطالعه را داشتند، بصورت در دسترس انتخاب و سپس در 2 گروه 15 نفری (گروه آزمایش: تمرینات چی­ کونگ و گروه کنترل) بطور تصادفی جایگزین شدند. برای گروه آزمایش، تمرینات چی کونگ (10 جلسه؛ 2 جلسه در هفته، 30 تا 40 دقیقه) انجام شد و گروه کنترل آموزشی دریافت نکردند. همه آزمودنیها پیش از آغاز آموزش و پس از آن پرسشنامه افسردگی بک (فرم کوتاه) را تکمیل کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که میانگین نمرات افسردگی زنان دارای کودک معلول جسمی در گروه تمرین چی کونگ در مقایسه با گروه کنترل در پس­‌آزمون به طور معنی­‌داری کاهش یافته بود (p<0/05).
نتیجهگیری: نتایج نشان داد که تمرینات چی کونگ تاثیر مثبت و قابل توجهی بر کاهش افسردگی زنان دارای کودکان معلول جسمی دارد. بنابراین به منظور بهبود سلامت روان زنان دارای فرزند معلول جسمی، تمرینات ورزشی از جمله تمرینات چی کونگ پیشنهاد می­‌شود.
متن کامل [PDF 605 kb]   (119 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.