Journal of Medical Council of Iran
دوره 42، شماره 2 - ( 1403 )                   جلد 42 شماره 2 صفحات 24-14 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jahanbin F, Mehran S, Gholinejad Z. The Basis of Classification of Biochemistry Medical Diagnostic Tests and Kits. jmciri 2024; 42 (2) :14-24
URL: http://jmciri.ir/article-1-3304-fa.html
جهان بین فرناز، مهران شیوا، قلی نژاد زعفر. اساس طبقه بندی آزمایشات و کیتهای تشخیص طبی بیوشیمی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1403; 42 (2) :14-24

URL: http://jmciri.ir/article-1-3304-fa.html


گروه علوم آزمایشگاهی پزشکی،واحد ارومیه، دانشگاه آزاد اسلامی، ارومیه، ایران
چکیده:   (751 مشاهده)
چکیده
زمینه: آزمایشگاههای تشخیص پزشکی از کیتهای آماده به مصرف استاندارد جهت تسهیل تستها استفاده میکنند. علیرغم تنوع تولیدکنندگان، کیتها عموماً با روشهای مشابه تهیه میشوند. فدراسیون بینالمللی شیمی بالینی و پزشکی آزمایشگاهی به عنوان یکی از مراجع برای ارزیابی، تعیین اهداف و ارائه توصیههایی برای انتخاب روشهای آزمایش عمل میکند، اما سازمانهایی مانند انجمن بینالمللی اعتبارسنجی آزمایشگاهی نیز دستورالعملهایی را در قالب ISO 15189 منتشر کردهاند. آشنایی با پایه مولکولی کیت، تکنسین آزمایشگاه را قادر میسازد تا خطاهای احتمالی را شناسایی و عیبیابی کند. بنابراین لازم است تکنسین علاوه بر مهارت عملی، با جزئیات روش تست نیز، آشنا باشد. تاریخچه برخی روشهای رایج به قرن هجدهم برمیگردد. در مطالعات قبلی تلاش کردهاند که برای یک آنالیت خاص، روشهای مختلف را از نظر حساسیت و ویژگی بررسی نمایند. درحالیکه در این مطالعه ما به بازطبقه بندی روشها بر اساس مکانیسم واکنشها میپردازیم.
روش کار: در این مطالعه از پایگاه های اطلاعاتی PubMed و MEDLINE و دیگر پایگاههای اطلاعاتی را برای رایجترین مقالاتی که در مورد مبانی و تئوری آزمایش و جزئیات تکنیکی روش های آزمایش بحث میکردند، جستوجو بعمل آمد و بررسی با تمرکز بر مکانیسمهای کیت رایج فعلی مورد مطالعه مروری قرار گرفت.
یافته ها: بررسی روششناسی کیتهای تشخیصی پزشکی کنونی نشان داد که این کیتها مبتنی بر روشهای مختلفی هستند، اما میتوان آنها را به تشخیص مبتنی بر پراکسیداز، واکنش شیمیایی، تشکیل کمپلکس، سنجش آنزیمی و سنجش ایمنی طبقهبندی کرد. با این حال با یک طبقه بندی میتوان الگوهای مشابهی را بین آنها مشاهده نمود.
نتیجه گیری: بطورکلی روش انجام واکنش به نوع آنالیت بستگی دارد. بنابراین بدیهی است که روش اندازه گیری عناصر فلزی کمیاب با روش اندازه گیری آنزیمها متفاوت است. طبقه بندی این روشها میتواند به دانش آزمایشگاهی کمک نماید.
متن کامل [PDF 1179 kb]   (416 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.