[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
تسهیلات پایگاه::
بایگانی مقالات زیر چاپ::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
نظرسنجی
   
..
:: دوره 20، شماره 4 - ( 1381 ) ::
جلد 20 شماره 4 صفحات 287-283 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع استعمال دخانیات در میان دانشجویان دانشگاه های تهران
چکیده:   (5286 مشاهده)
در اکثر کشورهای جهان سیگار مهمترین عامل قابل پیشگیری مرگ و میر زودرس و ناتوانی های جسمی است. بر اساس آمار موجود سالانه چهار میلیون مرگ به علت استعمال دخانیات روی می دهد که طی 20 سال آینده به ده میلیون مرگ در سال افزایش می یابد. دانشجویان پزشکی، بعنوان پزشکان آینده نقش موثری در پیشگیری و کنترل دخانیات اطرافیانش خواهند داشت و دانشجویان غیرپزشکی نیز می توانند بعنوان افراد تحصیلکرد الگوی مناسبی بعنوان فرد غیر سیگاری برای اطرافیان خود باشند، لذا بررسی فراوانی استعمال دخانیات در این طبقه جهت شناسایی این عادت در بین دانشجویان برای مقابله با آثار سو آن ضروری بنظر می رسد.در این مطالعه مقطعی 1066 نفر از دانشجویان دانشگاههای تهران پرسشنامه ای را که بر اساس پرسشنامه های IUATLD و سازمان جهانی بهداشت طراحی شده بود تکمیل نمودند و توسط برنامه آماری SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.از مجموع 1066 پرسشنامه تکمیل شده، 174نفر (16.3%) سیگاری هستند که از این تعداد 150 نفر مذکر (25.4%) و 24نفر مونث (5%) هستند (P=0.000) 64 دانشجو در ترم اول (12.3% سال اولی ها) و 110 دانشجو در ترم آخر (20.1% سال آخریها) سیگاری هستند (P=0.00343). از مجموع 24 دختر سیگاری، 7 نفر (2.7% دختران سال اولی) در سال اول و 17 نفر (7.8% دختران سال آخری) در سال آخر شاغل به تحصیل هستند (P=0.40) آمار فوق نشان می دهد که اولا دانشجویان پسر به اندازه جامعه عمومی سیگار می کشند و دانشجویان دختر در مقایسه با آمار طرح سلامت نسبت به زنان جامعه عمومی بیشتر سیگار می کشند و ثانیا میزان استعمال دخانیات طی دوره تحصیل دانشگاه به نحو معنی داری افزایش می یابد که نشانگر نقصان ارایه اطلاعات در زمینه دخانیات به دانشجویان در این دوره می باشد، لذا گنجانیدن واحد مختص آموزش دخانیات در برنامه درسی دانشگاه علوم پزشکی و رشته های غیر پزشکی ضروری بنظر می رسد.
واژه‌های کلیدی: دانشجو، سیگار، دخانیات
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


بررسی شیوع استعمال دخانیات در میان دانشجویان دانشگاه های تهران. مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1381; 20 (4) :283-287

URL: http://jmciri.ir/article-1-1226-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 20، شماره 4 - ( 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران Journal of Medical Council of Iran
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 38 queries by YEKTAWEB 4624