مقایسه سطح پپتید C سرم در خانمهای مبتلا به فشار خون بالای دوران بارداری و خانمهای باردار با فشار خون طبیعی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1380; 19 (2) :115-119
URL: http://jmciri.ir/article-1-1245-fa.html
چکیده: (3830 مشاهده)
با توجه به ارتباط نزدیک بین اثرات عوامل هورمونی و فشار خون بالا در دوران بارداری در این پژوهش ارتباط بین سطح پپتید C و فشار خون بالای دوران بارداری با روش مورد شاهدی- مقطعی ارزیابی شد.21 خانم مبتلا به فشار خون بالای دوران بارداری و 31 خانم باردار بدون فشار خون بالا وارد مطالعه شدند. سن همه افراد زیر 45 سال بود و دو گروه از نظر شاخص توده بدن جور بودند. معیار تشخیص فشار خون بالا، فشار سیستولیک برابر یا بیشتر از 140 میلی متر جیوه و یا فشار دیاستولی برابر یا بیشتر از 90 میلی متر جیوه بود. از همه افراد نمونه خون ناشتا گرفته شد و گلوکز، پپتید C، سدیم، پتاسیم، کلسیم، فسفر و پروتئین تام اندازه گیری و میانگینهای آنها در دو گروه مقایسه شدند.پپتید C در گروه بیماران 1.03±0.12 نانوگرم در میلی لیتر بود که نسبت به مقدار آن در گروه شاهد یعنی 0.76±0.05 نانوگرم در میلی لیتر افزایش معنی داری نشان می دهد (p<0.05). مقدار فسفر در گروه بیمار کمتر از گروه شاهد بود 2.59±0.14 mg/dl) در مقابل (p<0.05, 3.1±0.18 سایر متغیرها در دو گروه تفاوت معنی داری نداشتند (p<0.05) بر اساس این یافته ها به نظر می رسد مستقل از اثر چاقی، میزان ترشح انسولین در خانمهای مبتلا به فشار خون بالای دوران بارداری بیشتر از افراد سالم است که می تواند به علت مقاومت انسولینی بیشتر در این بیماران در طی دوران بارداری باشد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى