Journal of medical council of iran
دوره 28، شماره 2 - ( 1389 )                   جلد 28 شماره 2 صفحات 204-190 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

غنی سازی مواد غذایی با کلسیم. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1389; 28 (2) :190-204

URL: http://jmciri.ir/article-1-1384-fa.html


چکیده:   (4987 مشاهده)
کلسیم عنصری ضروری برای حیات سلول های بدن می باشد و در انقباض ماهیچه ها، ترشح نوروترنسمیترها و انعقاد خون نقش اساسی دارد. مشخص شده که کمبود کلسیم دریافتی روزانه می تواند موجب افزایش پوکی استخوان، پر فشاری خون، سرطان روده بزرگ، دپرسیون پس از زایمان و سندرم قبل از قاعدگی شود. لبنیات مهم ترین منبع کلسیم بدن می باشند. نیاز به کلسیم در سنین رشد و بلوغ و بعد یائسگی افزایش می یابد؛ در سنین رشد برای رسیدن به حداکثر توده استخوانی در سنین کهنسالی برای جلوگیری از بروز پوکی استخوان و شکستگی های ناشی از آن. در جوامع امروزی رفته رفته گرایش افراد به سمت نوشیدنی های صناعی بیشتر می شود و این نوشیدنی ها جایگزین شیر و دوغ (منابع خوب کلسیم) می گردند. با توجه به حجم مصرفی بالای این نوشیدنی ها به نظر می رسد که با گنجاندن مقادیری از محصولات غنی شده با کلسیم در رژیم غذایی روزانه بتوان کلسیم مورد نیاز روزانه افراد را تامین نمود. هدف از این مقاله مروری، تاکید بر اهمیت کلسیم و غنی سازی مواد غذایی با آن و بررسی روش های این غنی سازی است.
واژه‌های کلیدی: کلسیم، غنی سازی، پوکی استخوان
متن کامل [PDF 616 kb]   (2260 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.