Journal of medical council of iran
دوره 23، شماره 2 - ( 1384 )                   جلد 23 شماره 2 صفحات 169-161 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بررسی فراوانی زایمان طبیعی، سزارین و علل انجام آن در بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان، سال 1381. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1384; 23 (2) :161-169

URL: http://jmciri.ir/article-1-1510-fa.html


چکیده:   (4187 مشاهده)
سزارین امروزه یکی از شایع ترین روش های جراحی است و مطالعات بسیاری نشان داده که درصد زیادی از این سزارین ها در موارد غیر ضروری انجام می شوند. انجام سزارین گرچه در بسیاری از موارد نجات دهنده جان مادر و جنین اوست؛ ولی امروزه مشکلات و عوارض ناشی از آن بیش از پیش روشن شده است. تامین، حفظ و ارتقای سلامت مادران و نوزادان به عنوان دو گروه آسیب پذیر جامعه در خدمات بهداشتی و درمانی جایگاه ویژه ای دارد. از این رو ترویج زایمان طبیعی در تمام سطوح خدمات بهداشتی و درمانی کشور باید به عنوان سیاستی اساسی همواره مورد توجه قرار گیرد.این پژوهش با هدف بررسی فراوانی زایمان طبیعی، سزارین و علل انجام آن در بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان در سال 1381 انجام شد. براساس یک مطالعه توصیفی – مقطعی و گذشته نگر، کلیه زایمان های انجام شده در بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان (6855 مورد) با استفاده از یک پرسشنامه خود تنظیمی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. شیوع زایمان طبیعی و سزارین در بیمارستان های دانشگاهی شهر اصفهان در سال 1381 به ترتیب: 6/46 درصد و 4/53 درصد برآورد گردید. شایع ترین علل انجام سزارین به ترتیب: دیستوشی (4/32 درصد)، سزارین قبلی (30 درصد)، زجر جنین (8/14 درصد)، فشار خون القا شده در حاملگی (3/9 درصد)، مکونیوم غلیظ (5 درصد)، جدا شدن زودرس جفت (4 درصد)، کاهش حرکت جنین (3/3 درصد)، سزارین الکتیو (2/3 درصد) و پاره شدن زودرس کیسه آمنیون (8/2 درصد) بودند.با توجه به افزایش روز افزون انجام سزارین و عوارض ناشی از آن در مادران و هزینه بالای انجام آن، بررسی علل اصلی انجام سزارین و تجزیه و تحلیل نتایج آن می تواند منجر به ارایه راهکارها و راهبردهایی به منظور جلوگیری از انجام سزارین های غیر ضروری و کاهش میزان شیوع سزارین گردد.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.