دیابت غیروابسته به انسولین از شایعترین و پرعارضه ترین بیماریهای مزمن متابولیک در جهان قلمداد می گردد که میزان شیوع آن به علت تغییرات سبک زندگی رو به فزونی است ولی تاکنون نقش رژیم غذایی در اتیولوژی دیابت غیروابسته به انسولین و اختلال تحمل گلوکز هنوز به طور کامل شناخته نشده است. در این مطالعه رژیم غذایی بیماران جدید دیابتی غیروابسته به انسولین (46 نفر)، مبتلایان به اختلال تحمل گلوکز (57 نفر) و افراد سالم (101 نفر) که در سال 1374 به درمانگاه دیابت مرکز تحقیقات غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران دعوت شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفته است. وضع تغذیه این سه گروه با استفاده از تکمیل پرسشنامه یادآمد خورال 24 ساعت و بسامد مصرف نیمه کمی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته های ما نشانگر عدم وجود اختلال آماری معنی داری در میزان دریافت انرژی، درشت مغذی ها و ریز مغذی ها در سه گروه مورد مطالعه بود. همچنین نسبت اختصاص یافته به اسیدهای چرب اشباع و قندهای ساده در رژیم غذایی هر سه گروه بیش از مقادیر توصیه شده بود. اگر چه نتایج حاصله حاکی از عدم وجود اختلاف معنی دار در میزان مواد مغذی دریافتی در بین سه گروه مورد بررسی می باشد ولی ضرورت اجرا و تداوم راهنمایی های عملی در زمینه اصلاح و بهبود عادات غذایی کل افراد جامعه و همچنین انجام مطالعات وسیع تر در این زمینه ضروری به نظر می رسد.
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |