Journal of Medical Council of Iran
دوره 23، شماره 1 - ( 1384 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 36-30 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

بررسی میزان عوارض اندآرتوکتومی کاروتید در دو بیمارستان طالقانی و ایرانمهر تهران تا سال 1380. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1384; 23 (1) :30-36

URL: http://jmciri.ir/article-1-1530-fa.html


چکیده:   (3902 مشاهده)
بررسی های گذشته، تاثیر اندارتوکتومی کاروتید (CEA) در کاهش خطر بروز سکته مغزی و مرگ را در مبتلایان به تنگی شریان کاروتید نشان داده است. انتخاب بیماران جهت انجام CEA علاوه بر میزان تنگی و علامت دار بودن یا بدون علامت بودن بیمار، به میزان عوارض مرکزی که CEA در آن انجام می شود بستگی دارد. بنابراین توصیه شده است که مراکز جراحی میزان عوارض خود را مشخص سازند. از آنجایی که از میزان عوارض CEA در ایران اطلاعی در دست نبود این بررسی صورت گرفت.در این بررسی گذشته نگر، تمامی بیمارانی که از ابتدا تا آغاز سال 1380 در دو بیمارستان طالقانی و ایرانمهر تهران تحت CEA قرار گرفته بودند، بررسی شدند. میزان مرگ و میر و سکته مغزی بوسیله مطالعه پرونده بیماران و با استفاده از تماس تلفنی با بیمار یا خانواده وی تا 30 روز پس از عمل مشخص گردید. در مجموع 246 بیمار تحت عمل CEA قرار گرفته بودند. دوازده مورد سکته مغزی (6.4%) و 4 مورد مرگ (2.1%) در بیمارستان ایرانمهر و 2 مورد سکته مغزی (3.4%) و 3 مورد مرگ (5.2%) در بیمارستان طالقانی یافت گردید که معادل عارضه کلی 8.5% است. بین ابتلا به دیابت شیرین و نیز سابقه انجام CEA در سمت مقابل و بروز عارضه رابطه ای مثبت یافت گردید.براساس نتایج این بررسی، CEA در بیماران دارای علامت با تنگی بیش از 70% توصیه می شود و انجام آن در بیماران بدون علامت توصیه نمی گردد. مشخص شدن این میزان عوارض CEA در دیگر مراکز جهت انتخاب مناسب بیماران ضروری است.
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.