زمینه: تأمین عادلانه منابع مالی، در نظام های سلامت به معنی آن است که خطراتی که خانوار به دلیل هزینه های مربوط به نظام سلامت با آن مواجه می شود، برحسب توان پرداخت آنها توزیع شود تا خطر خود بیماری. یک نظام با تأمین مالی عادلانه، از حفاظت همه افراد از نظر مالی، اطمینان حاصل می نماید. افزایش تصاعدی هزینههای بخش سلامت در کشور باعث افزایش پرداخت از جیب مردم می گردد. اولین بسته خدمتی در طرح تحول نظام سلامت، برنامه کاهش میزان پرداختی بیماران بستری در بیمارستانهای وابسته به وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی می باشد. در این مطالعه به بررسی میزان تحقق این برنامه می پردازیم.
روش کار: این پژوهش، با بررسی اطلاعات درآمدی 5 بیمارستان دولتی شهر اصفهان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی که شامل عمومیت تخصص ها بود، در 9 ماه ابتدای اجرای طرح صورت گرفته است.
یافته ها: با احتساب نرخ تورم، به طور متوسط میزان پرداخت از جیب بیماران با میانگین 18/2 و انحراف معیار 82/1 و نهایتا، 17/43 درصد کاهش داشت که می تواند به دلیل پرداخت یارانه سلامت از جانب دولت باشد.
نتیجه گیری: تحلیل یافته ها نشان داد که دولت توانسته میزان پرداخت از جیب بیماران را به میزان قابل توجهی کاهش دهد و گامی موثر در راستای رسیدن به اهداف خویش بردارد. اما بررسی علل افزایش هزینه ها و میزان بار مراجعات ضروری به نظر می رسد.
واژگان کلیدی: طرح تحول نظام سلامت، بیمارستان، پرداخت از جیب
بازنشر اطلاعات | |
![]() |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |