Journal of medical council of iran
دوره 34، شماره 2 - ( 1395 )                   جلد 34 شماره 2 صفحات 0-0 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of pilonidal sinus surgery using primary repair with advanced flap and secondary improvement. jmciri 2016; 34 (2)
URL: http://jmciri.ir/article-1-2164-fa.html
مقایسه جراحی سینوس پایلونیدال به روش ترمیم اولیه با فلپ پیشرفته و بهبودی ثانویه. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1395; 34 (2)

URL: http://jmciri.ir/article-1-2164-fa.html


چکیده:   (3079 مشاهده)

زمینه

سینوس پایلونیدال بیماری شایعی در قسمت ساکروکوکسیژیال است که بیشتر افراد جوان را گرفتار می کند و سبب ناتوانی و نیاز به استراحت در منزل و دوری از کار می شود. علیرغم اینکه درمان این مشکل به روش جراحی به یک قرن گذشنه برمیگردد، هنوز درمان مطلوب کنتراورسی است و مطالعات اخیر رویکردهای جراحی متفاوتی را مطرح کرده است، بطوریکه توافق کلی برای روش جراحی وجود ندارد. تنها توافق موحود در مورد آبسه سینوس پایلونیدال است که درمان آن انسیزیون و درناژ است. 

مواد و روش کار

در این مطالعه آینده نگر که روی 96 بیمار انجام گرفت، بیماران به دو گروه A که تحت جراحی و ترمیم اولیه قرار می گرفتند و گروه B که تحت جراحی و ترمیم ثانویه قرار می گرفتند، تقسیم شدند و بعد یک سال از جراحی پیگیری شدند.

یافته ها

در بیماران گروه A، ترمیم اولیه با استفاده از فلپ موضعی و در بیماران گروه B، زخم به روش باز درمان گردید. در هیچیک از گروه ها عود رخ نداد. شواهد عفونت در 9 بیمار از گروه A، و 7 بیمار گروه B دیده شد که همگی به روش موضعی کنترل شدند. در 7 بیمارر بازشدن مختصر زخم رخ داد که به روش موضعی کنترل گردیدند.

نتیجه گیری

شاخصهایی نظیر طول مدت بهبودی کامل، راه رفتن بدون درد، نشستن بدون ناراحتی و زمان بازگشت به کار مورد استفاده قرار گرفتند که همگی در گروه A بهتر و سریعتر بودند.

کلمات کلیدی

سینوس پایلونیدال، ترمیم اولیه، فلپ پیشرفته، بهبودی ثانویه.

متن کامل [PDF 582 kb]   (4670 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.