Journal of Medical Council of Iran
دوره 37، شماره 4 - ( 1398 )                   جلد 37 شماره 4 صفحات 234-231 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Evaluation of Diagnostic Agreement between Teledermatology and Clinical Examination of Skin Diseases. jmciri 2019; 37 (4) :231-234
URL: http://jmciri.ir/article-1-2960-fa.html
فدائی زاده لیدا، شجره الهام، مهدی زاده حامد، صنعت محمد. بررسی میزان توافق در تشخیص بیماری های پوستی از طریق تله درماتولوژی و معاینه بالینی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1398; 37 (4) :231-234

URL: http://jmciri.ir/article-1-2960-fa.html


مرکز تحقیقات مراقبت های پزشکی از راه دور، پژوهشکده سل و بیماریهای ریوی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (2815 مشاهده)
زمینه: پزشکی از راه دور Telemedicine با استفاده از راههای مخابراتی، ارتباط مستقیم بین پزشک و بیمار را برقرار کرده و در تمام فعالیتهای پزشکی از جمله تشخیص و درمان بیماریها کاربرد دارد. تلهدرماتولوژی از شاخههای تلهمدیسین است که بهکمک تصاویر تهیه شده توسط دوربینهای مخصوص میتواند درتشخیص بیماریهای پوستی کمککننده باشد. هدف از این مطالعه مقایسه تطابق تشخیص به دو روش پزشکیاز راهدور و معاینه مستقیم بیمار میباشد.
روش کار: بیماران منتخب مراجعهکننده به درمانگاه پوست بیمارستان لقمان تهران وارد مطالعه شدند. ابتدا نحوه کار با دوربین DinoLite برای تهیه تصویر از سهجهت ضایعه براساس دستورالعمل ATA و نحوه پرکردن شرححال طراحی شده برای سامانه تلهدرماتولوژی به پزشکان متخصص آموزش داده شد.سپس بیماران تحت معاینهحضوری توسط متخصص پوست قرار گرفته و تشخیصبالینی و نتایج آن در سامانه تلهدرماتولوژی ثبت و بعد با دوربین DinoLite از ضایعات تصویر تهیه و در سامانه بارگذاری گردید. یک ماه بعد پزشک درماتولوژیست با استفاده از تصاویر و شرححال بیماران در سامانه، تشخیص از راهدور خود را در سامانه ثبت و اطلاعات پس از مقایسه با برنامه SPSS نسخه 22 آنالیز آماری شدند.
یافتهها: نتایج حاصل از بررسیهای 71 بیمار به روشهای پزشکی از راه دور و روش بررسی مستقیم بیمار بسیار مشابه بود (میزان توافق 91%) و تنها در 6 مورد تطابق تشخیصی وجود نداشت. لذا هیچ اختلاف معنیدار آماری بین تشخیص به روش پزشکی از راه دور و معاینه مستقیم مشاهده نشد.
نتیجهگیری: توافق بالای تشخیص بالینی مستقیم و از راه دور بیانگر کارآمدی روش پزشکیاز راهدور در تشخیص بیماریهای پوستی است. باتوجه بهاین موضوع میتوان برای تسریع در تشخیص ودرمان بیماریهای پوستی از روش پزشکیاز راه دور استفاده کرد که منجر به کاهش هزینههای درمانی و تسریع روند بهبود بیمار میشود.
متن کامل [PDF 252 kb]   (737 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.