Relationship between Self-Compassion and Stress Management in Sports Coaches: Based on the Mediating Role of Basic Psychological Needs. jmciri 2021; 39 (2) :102-110
URL:
http://jmciri.ir/article-1-3079-fa.html
زمانی شمامه، احمدی دکتر سیروس، بهزادنیا دکتربهزاد. ارتباط رفتارهای شفقت ورزی بر مدیریت استرس در مربیان ورزشی بر اساس نقش میانجی گر نیازهای اساسی روانشناختی. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1400; 39 (2) :102-110
URL: http://jmciri.ir/article-1-3079-fa.html
استادیار گروه مدیریت ورزشی، دانشکده علوم انسانی، واحد همدان، دانشگاه آزاد اسلامی، همدان، ایران
چکیده: (2879 مشاهده)
زمینه: بر اساس نظریه خود-مختاری، پژوهش حاضر با هدف بررسی ارتباط رفتارهای شفقت ورزی بر مدیریت استرس در مربیان ورزشی بر اساس نقش میانجیگری نیازهای اساسی روانشناختی انجام شد.
روش کار: در این مطالعه 276 نفر از مربیان باشگاه های حرفه ای ورزشهای گروهی و انفرادی در سطح استان های شمال غرب کشور به صورت هدفمند و در دسترس در این پژوهش شرکت کردند. پرسشنامههای پژوهش (شفقت ورزی به خود، نیازهای اساسی روانشناختی، استرس ادراکشده و مشخصات فردی) با استفاده از فرمهای گوگل داک بهصورت الکترونیکی از طریق واتساپ، ایمیل و تلگرام در اختیار جامعه پژوهش قرار گرفت.
یافته ها: بر اساس یافته های مطالعه حاضر، رفتارهای شفقت ورزی ارتباط مثبتی با تجربه رضایتمندی از نیازهای اساسی روان شناختی و استرس ادراک شده ی مثبت داشت. در مقابل، این رفتارها ارتباط منفی با تجربه تخریب نیازهای اساسی روان شناختی و استرس ادراک شده ی منفی داشت. نتایج آزمون تحلیل مسیر نشان داد که رضایتمندی و تخریب نیازهای اساسی روان شناختی به ترتیب میانجی گر مثبت و منفی در رابطه بین رفتارهای شفقت ورزی با استرس ادراک شده ی مثبت و منفی بودند.
نتیجه گیری: نتایج این پژوهش ضمن تایید فرضیات پژوهش و نظریه خود-مختاری، بر نقش تاثیرگذار رفتارهای شفقت-ورزانه در رضایتمندی از نیازهای روان شناختی و استرس ادراک شده ی مثبت تاکید دارد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى