Journal of medical council of iran
دوره 42، شماره 2 - ( 1403 )                   جلد 42 شماره 2 صفحات 78-67 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fatah Modares S, Kashef S M, Behzadnia B. The Effectiveness of General Physical Education Classes through Smartphone Application on the Health Indicators of Students’ during the Corona Epidemic. jmciri 2024; 42 (2) :67-78
URL: http://jmciri.ir/article-1-3123-fa.html
فتاح مدرس سعیده، کاشف سید محمد، بهزادنیا بهزاد. اثربخشی کلاسهای تربیت بدنی عمومی از طریق اپلیکیشن بر شاخصهای سلامتی دانشجویان در دوران کرونا. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1403; 42 (2) :67-78

URL: http://jmciri.ir/article-1-3123-fa.html


دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران
چکیده:   (404 مشاهده)
چکیده
زمینه: با توجه به همهگیری کرونا، شروع ناگهانی سبک زندگی به صورت آنلاین مشکلاتی را از جمله اضطراب، افسردگی و ناراحتی جسمانی مانند سردرد، اختلال خواب و کمتحرکی را به همراه داشته است. با توجه به تحقیقات قبلی فعالیتبدنی با نظارت مربیان ورزشی میتواند باعث بهبود سیستم ایمنی و اثرات مثبت روانشناختی گردد، همچنین بر اساس نظریه خودمختاری، رضامندی از نیازهای روانشناختی باعث بهزیستی روانشناختی و کاهش اضطراب میشود. اگرچه این نظریه به طور گستردهای در حیطه رفتارهای سلامت کار شده است، اما در حیطه مداخلات از طریق شبکههای اجتماعی تحقیقات کمی وجود دارد. بر اساس توجه روزافزون و استفاده بیش از حد از تلفن همراه و چالش رفتارهای کم تحرک، هدف از مطالعه حاضر، بررسی مشارکت دانشجویان در فعالیتهای  بدنی برای افزایش سلامت جسمانی از طریق اپلیکشن بود.
روش کار: روش پژوهش حاضر پیشآزمون-پسآزمون یک و دو بود. جامعه آماری این پژوهش را دانشجویان دانشگاه ارومیه تشکیل دادند که با توجه به شرایط همهگیری کرونا، واحد تربیتبدنی را به صورت مجازی انتخاب کرده بودند. 165 نفر از دانشجویان بهصورت در دسترس انتخاب و سپس بهطور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. مداخله موردنظر شامل برنامه فعالیت بدنی در 10 تمرین با وزن بدن با استفاده از اپلیکیشن تلفن همراه در مدت 20 روز بود که به گروه مداخله ارائه شد. گروه کنترل برنامههای معمول خود در کلاسهای تربیتبدنی را که از طریق سیستم (LMS (Learning Management System برای آنها ارائه میشد را صرفاً انجام دادند. دانشجویان هر دو گروه پرسشنامههای میزان فعالیتبدنی، نیازهای اساسی روانشناختی، سرزندگی ذهنی، افسردگی، سردرد، آشفتگی خواب را در سه مرحله پیشآزمون و پس آزمون یک و دو تکمیل کردند.
یافته ها: نتایج نشان داد که فعالیت بدنی از طریق اپلیکیشن باعث افزایش رضایتمندی از نیازهای اساسی روانشناختی مرتبط با تمرین شد. همچنین شاخصهای افسردگی، مشکلات سلامت جسمانی، سردرد و آشفتگیهای خواب کاهش پیدا کرد. نتایج در گروه کنترل نشان داد که فعالیت بدنی سرزندگی ذهنی کاهش چشمگیری داشت، درحالیکه افسردگی، سردرد و آشفتگی خواب افزایش پیدا کرد.
نتیجهگیری: پیشنهاد میشود برای ارتقای سلامت جسمانی دانشجویان واحدهای تربیتبدنی، فعالیتهای بدنی با استفاده از گوشی هوشمند با رویکرد حمایت از نیازهای اولیه روانشناختی صورت گیرد.
متن کامل [PDF 609 kb]   (94 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.