Journal of medical council of iran
دوره 41، شماره 4 - ( 1402 )                   جلد 41 شماره 4 صفحات 30-24 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Roshdi Maleki M. Comparison of decontamination methods for the isolation of non-tuberculous mycobacteria from water samples. jmciri 2024; 41 (4) :24-30
URL: http://jmciri.ir/article-1-3210-fa.html
رشدی ملکی مهدی. مقایسه روش های آلودگی زدایی برای جداسازی مایکوباکتریوم های غیر توبرکلوزی از نمونه های آب. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1402; 41 (4) :24-30

URL: http://jmciri.ir/article-1-3210-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ملکان، ملکان، ایران
چکیده:   (353 مشاهده)
چکیده
زمینه: مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی (NTM: Non-Tuberculous Mycobacteria) یا مایکوباکتریومهای محیطی (EM: Environmental Mycobacteria) گونههای متنوعی هستند که در محیط پراکندهاند و آب یکی از مخازن مهم آنهاست. فاکتورهای متعددی در کلونیزه شدن مایکوباکتریومها در آب دخالت دارند. مایکوباکتریومهای غیرتوبرکلوزی بواسطه انتقال به انسان موجب انواع بیماری ها بویژه بیماری های ریوی می شوند. جداسازی این باکتری ها از منابع محیطی به دلیل حضور سایر میکروب ها بسیار پیچیده است. اگرچه NTM ها به برخی عوامل ضد عفونی کننده مقاوم هستند و میتوان در حضور برخی ضد عفونی کننده ها آنها را از سایر میکروب ها جداسازی کرد، اما نکته مهم اینجاست که تمام مایکوباکتریوم ها به یک اندازه در برابر ضد عفونی کننده ها حساس یا مقاوم نیستند.
روش کار: روشهای مختلفی توسط محققان برای جداسازی مایکوباکتریهای غیر سلی استفاده شده است، اما روش استانداردی برای این کار گزارش نشده است. این مطالعه یک مرور سیستماتیک بر اساس پایگاههای معتبر پزشکی داخلی شامل SID, Magiran و خارجی مانند PubMed و Scopus می باشد. جستجو با کلید واژه های MOTT (Mycobacterrium Other Than Tuberculosis), Environmental Mycobacteria, NTM مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی، مایکوباکتریوم های محیطی، انجام شد. سپس تمامی مقالات معتبر و مرتبط وارد مطالعه شدند و فاکتورهای موثر در جداسازی NTM ها از نمونه های آب مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند.  
نتیجهگیری: انتخاب محیط کشت استاندارد و مناسب، pH نسبتاً اسیدی محیط کشت، انکوباسیون در دمای 30 درجه سلسیوس، استفاده از ضد عفونی کننده CPC به جای سایر ضد عفونیکننده ها، استفاده از روش فیلتراسیون به جای سانتریفیوژ و مدت زمان انکوباسیون از عوامل مؤثر در جداسازی مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی از نمونه های آب میباشند.
چکیده
زمینه: مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی (NTM: Non-Tuberculous Mycobacteria) یا مایکوباکتریومهای محیطی (EM: Environmental Mycobacteria) گونههای متنوعی هستند که در محیط پراکندهاند و آب یکی از مخازن مهم آنهاست. فاکتورهای متعددی در کلونیزه شدن مایکوباکتریومها در آب دخالت دارند. مایکوباکتریومهای غیرتوبرکلوزی بواسطه انتقال به انسان موجب انواع بیماری ها بویژه بیماری های ریوی می شوند. جداسازی این باکتری ها از منابع محیطی به دلیل حضور سایر میکروب ها بسیار پیچیده است. اگرچه NTM ها به برخی عوامل ضد عفونی کننده مقاوم هستند و میتوان در حضور برخی ضد عفونی کننده ها آنها را از سایر میکروب ها جداسازی کرد، اما نکته مهم اینجاست که تمام مایکوباکتریوم ها به یک اندازه در برابر ضد عفونی کننده ها حساس یا مقاوم نیستند.
روش کار: روشهای مختلفی توسط محققان برای جداسازی مایکوباکتریهای غیر سلی استفاده شده است، اما روش استانداردی برای این کار گزارش نشده است. این مطالعه یک مرور سیستماتیک بر اساس پایگاههای معتبر پزشکی داخلی شامل SID, Magiran و خارجی مانند PubMed و Scopus می باشد. جستجو با کلید واژه های MOTT (Mycobacterrium Other Than Tuberculosis), Environmental Mycobacteria, NTM مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی، مایکوباکتریوم های محیطی، انجام شد. سپس تمامی مقالات معتبر و مرتبط وارد مطالعه شدند و فاکتورهای موثر در جداسازی NTM ها از نمونه های آب مورد بررسی و مطالعه قرار گرفتند.  
نتیجهگیری: انتخاب محیط کشت استاندارد و مناسب، pH نسبتاً اسیدی محیط کشت، انکوباسیون در دمای 30 درجه سلسیوس، استفاده از ضد عفونی کننده CPC به جای سایر ضد عفونیکننده ها، استفاده از روش فیلتراسیون به جای سانتریفیوژ و مدت زمان انکوباسیون از عوامل مؤثر در جداسازی مایکوباکتریوم های غیرتوبرکلوزی از نمونه های آب میباشند.
متن کامل [PDF 407 kb]   (96 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.