Journal of Medical Council of Iran
دوره 41، شماره 1 - ( 1402 )                   جلد 41 شماره 1 صفحات 52-41 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Amanpour H, Saberi M, Salem F, Mashhadi Akbar Boojar M. Evaluation of the effect of Rosmarinic acid on depression by forced swimming and tail suspension tests in mice model compared to citalopram. jmciri 2023; 41 (1) :41-52
URL: http://jmciri.ir/article-1-3271-fa.html
امانپور حسن، صابری مهدی، سالم فاطمه، مشهدی اکبربوجار مهدی. بررسی اثر رزمارینیک‌اسید بر افسردگی توسط آزمون‌های شنای اجباری و آویزان کردن از دم در مدل موش کوچک آزمایشگاهی در مقایسه با سیتالوپرام. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1402; 41 (1) :41-52

URL: http://jmciri.ir/article-1-3271-fa.html


دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، دانشکده داروسازی
چکیده:   (880 مشاهده)
داروهای ضدافسردگی رایج دارای عوارض گوناگون و گاه جدی می‌باشند که می‌توانند سبب عدم تحمل و قطع خودسرانه مصرف دارو از سوی بیمار ‌شوند. در این تحقیق اثرات ضدافسردگی رزمارینیک‌اسید در موشهای سوری به کمک آزمون شنای اجباری(FST) و آزمون آویزان کردن از دم (TST) بررسی شد.
روش‌کار: به این منظور تزریق داخل صفاقی رزمارینیک‌اسید با دوزهای 50، 20، 10 و mg/kg5، در 5 گروه از موش‌ها و همچنین گاواژ سوسپانسیون سیتالوپرام با دوز­های mg/kg15 در 2 گروه و تزریق نرمال‌سالین در گروه کنترل به مدت 7 روز انجام و سپس آزمون­های FST و TST انجام شد. میانگین‌ ± خطای استاندارد داده­های‌ بدست ‌آمده از ‌هر گروه ‌بطور ‌جداگانه ‌با ‌یکدیگر ‌توسط ‌آزمون ‌ ANOVA یک طرفه‌ تجزیه ‌و ‌تحلیل‌ شده ‌و ‌در ‌هر ‌تست مقدار‌P<0.05   معنی‌دار‌ در‌ نظر ‌گرفته شد.
یافته‌ها: رزمارینیک‌اسید در دوز­های 5، 10و mg/kg20 در هر دو آزمون FST و TST دارای اثرات ضدافسردگی معنی‌داری در مقایسه با گروه دریافت کننده نرمال‌سالین بود (P<0.05) و همچنین در گروه دریافت کنندۀ سیتالوپرام mg/kg15 به همراه mg/kg50 رزمارینیک‌اسید تفاوت معنی‌داری در اثرات ضدافسردگی در مقایسه با گروه دریافت کننده نرمال‌سالین مشاهده گردید (P<0.01). دوز mg/kg50 رزمارینیک‌اسید اثرات ضدافسردگی قابل توجهی در مقایسه با گروه کنترل نداشت.
نتیجه‌گیری: یافته‌ها حاکی از آن است که رزمارینیک‌اسید در دوزهای کم و متوسط دارای اثرات مشهود و قابل توجه ضدافسردگی در مقایسه با گروه کنترل نرمال‌سالین بوده اما برتری مشهودی در مقایسه با سیتالوپرام ندارد. دردوز بالای رزمارینیک‌اسید اثر ضدافسردگی مشاهده نگردید که می‌تواند از غلبۀ اثرات آرامبخش آن نشأت گرفته‌ باشد. لذا می‌توان نتیجه گرفت که اثرات ضدافسردگی این ماده، وابسته به دوز نبوده و از منحنی دوز-پاسخ U شکل پیروی می‌کند.
 
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.