Journal of medical council of iran
دوره 42، شماره 1 - ( 1403 )                   جلد 42 شماره 1 صفحات 83-77 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fadaizadeh L, Aliyari R, Sanat M. A Survey of pulmonary patient attitude towards using mobile-based remote monitoring. jmciri 2024; 42 (1) :77-83
URL: http://jmciri.ir/article-1-3286-fa.html
فدائی زاده لیدا، علیاری رقیه، صنعت محمد. بررسی نگرش بیماران ریوی در خصوص استفاده از سیستم پایش از راه دور مبتنی بر تلفن همراه. مجله علمی پژوهشی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران. 1403; 42 (1) :77-83

URL: http://jmciri.ir/article-1-3286-fa.html


پژوهشکده سل و بیماری های ریوی بیمارستان مسیح دانشوری
چکیده:   (182 مشاهده)
چکیده
زمینه: پایش از راه دور به معنی پیگیری بیمار با استفاده از فناوری های ارتباطی است. در مطالعه حاضر، توانایی و تمایل بیماران مبتلا به بیماری های ریوی با استفاده از سیستم مانیتورینگ از راه دور بررسی و گزارش شد.
روش کار: مطالعه حاضر بر روی بیماران مبتلا به بیماری های ریوی مراجعه کننده به درمانگاه ریه بیمارستان دکتر مسیح دانشوری با استفاده از پرسشنامه انجام شد. شرط ورود بیماران به مطالعه، داشتن حداقل تحصیلات پایه پنجم ابتدایی، مالکیت تلفن همراه و همچنین تمایل به شرکت در نظرسنجی بود. تجزیه و تحلیل آماری شامل آزمونهای فراوانی، میانگین و من ویتنی بوده و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 انجام شد.
یافته ها: در مجموع 158 بیمار در نظرسنجی وارد شدند که شامل: 5/61% مرد و 5/38% زن با میانگین سنی 11/14± 7/50 سال بودند. از کل بیماران، 6/98 درصد (156 نفر) مالک تلفن همراه بودند. از این تعداد، 148 بیمار (7/91 درصد) تلفن هوشمند داشتند و 147 نفر از اینترنت استفاده میکردند. با توجه به نوع سیستم عامل گوشیهای هوشمند، 85 درصد از موبایلها دارای سیستم عامل اندروید و 15 درصد دارای سیستم عامل IOS بودند. از این میان، 13 بیمار از برنامه های سلامت مبتنی بر موبایل استفاده کرده بودند و 135 بیمار هرگز از هیچ برنامه سلامت مبتنی بر تلفن همراه استفاده نکرده بودند، جنسیت، سواد و نوع بیماری از نظر آماری تاثیر معنی داری بر پاسخ بیماران به سوالات نداشتند.
نتیجهگیری: با توجه به تمایل کلی بیماران ما به استفاده از تلفن همراه، پایش از راه دور سل      پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به یک روش مکمل برای درمان بیماران مبتلا به بیماری های مزمن ریوی دارد و باید فعالیتهای جدی برای آموزش و تشویق بیماران در مورد مزایا، چالش ها و محدودیت های این روش نظارت از راه دور بیمار انجام شود.
 
متن کامل [PDF 452 kb]   (80 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.